Εκπαιδευτική συνάντηση καθηγητών ΠΕ4 στο ΕΚΦΕ Χανίων 17 – 18 Μαρτίου 2011.

Οι παρακάτω δραστηριότητες αφορούν στα τέσσερα μαθήματα του Εκπαιδευτικού Σεναρίου “Γνωρίζω τον Υπολογιστή”, με τεχνική εννοιολογικής χαρτογράφησης και το λογισμικό CmapTools.

Η εργασία απεικονίζει την μετατροπή μίας σειράς φωτογραφιών ή άλλων εικόνων σε animation μέσω του προγράμματος ελεύθερου λογισμικού (GNU) GIMP για την επεξεργασία γραφικών.

Η αύξηση των κρουσμάτων νεανικής παραβατικότητας, τα φαινόμενα βίας και εκμετάλλευσης με θύματα τα παιδιά, η κυβερνοτρομοκρατία και η βία μέσα στην οικογένεια ήταν το θέμα του διήμερου συνεδρίου «Θυματοποίηση, παραβατικότητα και δικαιώματα του παιδιού» που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαρτίου.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χανίων, την Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Χανίων, τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων) και την Αγωγή Υγείας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Το έργο έχει αντικείμενο την επιμόρφωση 28.100 εκπαιδευτικών των ελληνικών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη διδακτική αξιοποίηση στην τάξη των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.

Μαρ 11
14
Κάτω από (Τι Είναι...) από στις 14-03-2011

Σενάριο είναι η συνοπτική περιγραφή ενός γεγονότος ή μια σειρά γεγονότων. Το παρακάτω σχεδιάγραμμα απεικονίζει τι είναι σενάριο.

Ως Δ.Σ. θεωρείται η περιγραφή μιας διδασκαλίας με εστιασμένο γνωστικό(ά) αντικείμενο(α), συγκεκριμένους εκπαιδευτικούς στόχους, διδακτικές αρχές και πρακτικές. Η διάρκεια εφαρμογής ενός Δ.Σ. ποικίλλει ανάλογα με την έκταση του και είναι δυνατόν να είναι μία ή συνήθως περισσότερες ώρες διδασκαλίας.

Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά των ψηφιακών εργαλείων ευνοούν την επινόηση διερευνητικών δραστηριοτήτων αφού αξιοποιούν τόσο τη γνωστική όσο και την κοινωνική και συνεργατική πλευρά τους. Οι δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται σε φύλλα εργασίας με βάση τα οποία εργάζονται οι μαθητές.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

Το Εκπαιδευτικό Σενάριο (Ε.Σ.) “Γνωρίζω τον Υπολογιστή” είναι μία πρόταση διδασκαλίας που ακολουθεί την εποικοδομητική προσέγγιση. Η καινοτομία που παρουσιάζει είναι η προσέγγιση βασικών εννοιών Πληροφορικής με την Τεχνική Εννοιολογικής Χαρτογράφησης και το λογισμικό CmapTools.

Εις το βουνό ψηλά εκεί…
ειν’ εκκλησιά ερημική…

Το ποίημα αυτό των παιδικών μας χρόνων ήταν η αφορμή να ψάξουμε για τα μικρά κοσμήματα του τόπου μας καθώς στις εξορμήσεις μας τα συναντούσαμε συχνά.

Στίχοι: Αργυρώ Καλλιβρετάκη

Άλλοτε μικρά εικονοστάσια
κι άλλοτε ερημικά εκκλησάκια
στον κάμπο ή στο βουνό,
στις ρεματιές ή μεσ’ τα βράχια.
Το ίδιο όμορφα, απλοϊκά,
βαθιά σεβάσμια,
ασβεστωμένα.
Με μια φτέρη ή μυρσίνη δροσερή
στην αυλή ή στη σκεπή τους.

Διαβάστε όλο το άρθρο »

O Δήμος Ελ. Βενιζέλου εκτείνεται νότια της πόλης των Χανίων σε μια έκταση που οριοθετείται μεταξύ της περιοχής του Αγροκηπίου (ποταμός Μορώνης) και Πασακακίου.

Νότια εκτείνεται μέχρι τα διοικητικά όρια του Δήμου Κεραμειών και συμπεριλαμβάνει μεγάλος μέρος της έκτασης του βόριου τμήματος της οροσειράς της Μαλάξας.

Διαβάστε όλο το άρθρο »