ailiadi's blog

"Ποίηση, ζωγραφική, ιστορία, πολιτισμός ως έννοιες αδιαπραγμάτευτες"

Ο κοινωνικός ρατσισμός προς τους μικρόσωμους και αδύνατους ανθρώπους, της Βάσως Κ. Ηλιάδη

Ο κοινωνικός ρατσισμός προς τους μικρόσωμους και αδύνατους ανθρώπους, της Βάσως Κ. Ηλιάδη
Επειδή τελευταία γίνεται πολύς λόγος για τον ρατσισμό απέναντι στους υπέρβαρους, ενώ πολλές φορές θύματα ακραίου ρατσισμού γίνονται οι μικρόσωμοι τύποι ανθρώπων, νιώθω την ανάγκη να καταθέσω την προσωπική μου διαμαρτυρία.
Πάντα υπήρξα μικρόσωμη και φυσιολογική-ανάλογα με το ύψος μου-στα κιλά μου. Κι όμως αντιμετώπιζα κοινωνικό ρατσισμό. Όλοι με θεωρούσαν δέκα χρόνια μικρότερη, με υποτιμούσαν, με θεωρούσαν «μισή μερίδα» ανθρώπου, ενώ πάντα έπεφταν έξω και για τις ικανότητές μου και για τις δυνατότητές μου. Μάλιστα, υφίσταμαι και την απαράδεκτη οικονομική αδικία να πληρώνω το ίδιο ποσό στο εισιτήριο-είτε λεωφορείου, είτε αεροπλάνου, είτε πλοίου με ένα υπέρβαρο ενήλικα που ισούται με τρεις ανθρώπους του βάρους μου. Αυτή η αδικία πρέπει κάποια στιγμή να πάψει. Αλίμονο εάν υποχρεωθώ να τρώω τα παχυντικά σκουπίδια των fast foods, ώστε να μη διαφέρω από τους άλλους. Αλίμονο εάν πρέπει να παχύνω ως αξιοσέβαστος ενήλικας.
Ας σταματήσει πλέον η αρρώστια της πολυφαγίας και της υπερκατανάλωσης. Δεν κάνει καλό ούτε στο σώμα αλλά ούτε και στο μυαλό.



Δεν υπάρχουν σχόλια »

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αφήστε μια απάντηση