Εδώ Πολυτεχνέιο…

Σήμερα γιορτάσαμε  στο σχολείο μας  την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ένα σημαντικό γεγονός που σημάδεψε τη σύγχρονη ιστορία μας. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε και να τιμούμε αυτήν την επέτειο, καθώς μας υπενθυμίζει τη σημασία της ελευθερίας, της δημοκρατίας και του αγώνα για τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια.

Αξίζει να μην ξεχνάμε τα διδάγματα που μας προσφέρει αυτή η εμπειρία και να ενθαρρύνουμε τους μαθητές μας να σκέφτονται κριτικά και να αγωνίζονται για τις αξίες που πιστεύουν.

Screenshot 2

#CodeWeek 2023

Τα παιδιά με  αφορμή το παραμύθι του  Beth Ferry, “ Κλαδί και πέτρα” εμπνέονται και δημιουργούν τους δικούς τους φυσικο – κώδικες.

Αφού διαβάσαμε το παραμύθι “ Κλαδί και πέτρα”, βγήκαμε στη αυλή του νηπιαγωγείου και συλλέξαμε φυσικά υλικά που τράβηξαν το ενδιαφέρον μας. Τα ομαδοποιήσαμε στην τάξη και επιλέξαμε δύο από αυτά τα υλικά να γίνουν οι ήρωες της δικής μας ιστορίας. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν την ιστορία “το κλαδί και το πούπουλο” και αφού τη ζωγραφίσαμε , αποτυπώσαμε τον κώδικα της ιστορίας με φυσικά υλικά και στη συνέχεια κωδικοποιήσαμε με φατσούλες και τα συναισθήματα των πρωταγωνιστών!

collage 78

…και με τις ζωγραφιές μας φτιάξαμε το δικό μας ψηφιακό παραμύθι με τίτλο “το κλαδί και το πούπουλο”

https://read.bookcreator.com/voT58GFS7hZ19waJlfXd1r2ps6V2/VEnOM7ApRymYWtUXWw91fg