Υγιεινή διατροφή

 Η υγιεινή διατροφή φαίνεται πως έχει μπερδέψει πολύ κόσμο σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνει και πώς διαχωρίζεται από τη δίαιτα. Γι’ αυτό και ήρθε η ώρα να ξεδιαλύνουμε μερικά…θολά σημεία.

Πολλοί πιστεύουν ότι υγιεινή διατροφή και δίαιτα είναι το ίδιο πράγμα κι ότι όποιος ακολουθεί υγιεινή διατροφή όλη του τη ζωή, μάλλον βρίσκεται σε μια μόνιμη δίαιτα. Αν έχετε κι εσείς αυτή την αντίληψη όλα αυτά τα χρόνια, διαβάστε παρακάτω και διώξτε τα σύννεφα που μπαίνουν ανάμεσα σε εσάς κι τον υγιεινό τρόπο διατροφής.

Μύθος #1: Όποιος τρώει υγιεινά, βρίσκεται σε δίαιτα
Ξεκινώντας από τα βασικά, θα έχετε παρατηρήσει ότι η λέξη «δίαιτα» χρησιμοποιείται πολλές φορές λανθασμένα για να εκφράσει την υγιεινή διατροφή που ακολουθεί κάποιος. Κι επειδή οι περισσότεροι έχουν συνδυάσει τη δίαιτα με τη στέρηση αγαπημένων φαγητών, απέχουν από την υγιεινή διατροφή πιστεύοντας ότι με την επιλογή της δεν θα ξαναδούν ποτέ σοκολάτα. Είτε έχετε ιδανικό βάρος, είτε προσπαθείτε να χάσετε κάποια κιλά, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι το να τρώει κάποιος υγιεινά, δε σημαίνει ότι βρίσκεται σε δίαιτα. Υγιεινή διατροφή σημαίνει τροφές από όλες τις ομάδες, με έμφαση σε φρούτα και λαχανικά, συχνά γεύματα και απόσταση από επεξεργασμένες τροφές και τρανς λιπαρά. Η δίαιτα, από την άλλη, μπορεί να βασίζεται σε μια υγιεινή διατροφή, μπορεί, όμως, να στερεί ομάδες τροφίμων από το άτομο που την ακολουθεί με μοναδικό στόχο τη γρήγορη απώλεια βάρους.

Η υγιεινή διατροφή μπορεί σίγουρα να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, ειδικά τα άτομα που ακολουθούσαν λανθασμένο τρόπο διατροφής νωρίτερα, ακόμη κι αυτό, όμως, θα έρθει σταδιακά και με πρωταρχικό στόχο την υγεία του οργανισμού.