Ασφάλεια στο διαδίκτυο

Δημοσιευμένο στις 13 Μαρτίου 2016 Κατηγορία: Χωρίς κατηγορία από ΜΠΕΧΡΑΚΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μπορεί ένας μαθητής να ζεί αποκλεισμένος από το διαδίκτυο για να είναι ασφαλής; Μπορεί ένας άνθρωπος να είναι κλεισμένος σπίτι του για να μην τον πατήσει αυτοκίνητο;

Και στις δύο ερωτήσεις η απάντηση είναι μία:όχι.

Πώς μπορούμε όμως να είμαστε ασφαλής στην πλοήγησή μας στο διαδίκτυο: Καταρχήν δεν επικοινωνούμε με άτομα που δεν ξέρουμε και ποτέ δεν δίνουμε προσωπικές πληροφορίες σ’αυτούς.

Αγνοούμε στην αρχή και αν επιμένει αποκλείουμε ανθρώπους που μας στέλνουν ενοχλητικά ή προσβλητικά μηνύματα.Ενημερώνουμε αμέσως τους γονείς μας και το σχολείο, αν πρόκειται για συμμαθητές μας ,και αυτοί με την σειρά τους επικοινωνούν με την διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος ή και την αστυνομία.

‘Εχουμε αυτοπεποίθηση και γνωρίζουμε , ότι δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι για τον φόβο, τον θυμό και την απόρριψη που νοιώθει αυτός που μας ενοχλεί και που προσπαθεί να τα περάσει με τον εκφοβισμό που κάνει και σε μας . Όλοι έχουμε δικαίωμα να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες του διαδικτύου με ασφάλεια και σιγουριά ,χωρίς να φοβόμαστε …

Άλλωστε ο ρόλος του διαδικτύου αυτός είναι :μόρφωση, επικοινωνία ,πληροφορίες, εξυπηρέτηση και εκεί θέλουμε να μείνουμε.




Τα σχόλια είναι κλειστά.