Διαδικτυακό Σεμινάριο με τίτλο «Εκπαιδευτικοί στην Πρώτη Γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

Οι Υπεύθυνες και οι Υπεύθυνοι Αγωγής Υγείας των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας & Δυτικής Αττικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄, Γ΄, Δ΄ Αθήνας, Πειραιά & Δυτικής Αττικής στο πλαίσιο της ενίσχυσης του έργου των εκπαιδευτικών και με την υποστήριξη του Πανελληνίου Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αγωγής Υγείας  (ΠΣΕΑΥ) διοργανώνουν διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο :

«Εκπαιδευτικοί στην Πρώτη Γραμμή κατά τη διάρκεια της πανδημίας»

 Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών σε σχέση με την πρόληψη και διαχείριση του νέου κορoνοϊού  τόσο από ιατρικής όσο και από ψυχοκοινωνικής πλευράς. Συγκεκριμένα θα συζητηθούν τα θέματα :

  • «Η ψυχική επιβάρυνση στα παιδιά και στους εφήβους λόγω της πανδημίας. Οι χειρισμοί εκ μέρους των εκπαιδευτικών» με εισηγήτρια την Ελένη Λαζαράτου, Παιδοψυχίατρο, Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη της Υπηρεσίας Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα – Καισαριανής, που ανήκει στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, στην Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • «Μέτρα προφύλαξης και πρόληψης της διασποράς της νόσου COVID-19 στο σχολείο» με εισηγήτρια την Ξανθή Δεδούκου, Παιδίατρο-Λοιμωξιολόγο στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.
  • «Ενέργειες και μέτρα σε περίπτωση μέλους της σχολικής κοινότητας με υποψία ή διάγνωση COVID-19» με εισηγητή τον Τάκη Παναγιωτόπουλο, Παιδίατρο-Επιδημιολόγο, Ομότιμο Καθηγητή Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και μέλος της  Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κορoνοϊού. Το σεμινάριο, διάρκειας τριών (3) διδακτικών ωρών, απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς και στα μέλη του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού όλων των σχολικών μονάδων της Δ. Δ. Ε. Α΄ Αθήνας και θα διεξαχθεί διαδικτυακά την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020 και ώρες 17:30-20:00.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο σεμινάριο καλούνται να συμπληρώσουν την φόρμα/αίτηση συμμετοχής στον σύνδεσμο https://forms.gle/HQcQsZ1YsS4MNApx5  έως και τη Δευτέρα  23/11/2020 (σε περίπτωση που η φόρμα δεν ανοίγει, αντιγράψτε το url του συνδέσμου και επικολλήστε το στη γραμμή διεύθυνσης στον φυλλομετρητή σας). Ο αριθμός συμμετεχόντων εκπαιδευτικών για κάθε Διεύθυνση θα είναι περιορισμένος. Στους ενδιαφερόμενους/ες θα σταλούν οι κωδικοί και οι οδηγίες πρόσβασης στη πλατφόρμα WEBEX Events όπου θα διεξαχθεί το σεμινάριο με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα. Η παρακολούθηση είναι προαιρετική και χωρίς οικονομική επιβάρυνση για όλους/ες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Παρακαλούνται πολύ οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων να μεριμνήσουν για την έγκαιρη ενημέρωση όλων των εκπαιδευτικών και των μελών του ειδικού εκπαιδευτικού & βοηθητικού προσωπικού του σχολείου τους.

Αφίσα Σεμιναρίου

                                                  Ο  Διευθυντής

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

           Λεωνίδας Μάντζος, PhD, MSc, MEd

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   18/  11  / 2020

Η Προϊσταμένη του  τμήματος

          Α΄ Διοικητικού

     Αγγουροδήμου    Μαρία

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.