Σεμινάριο με τίτλο «Βιωματική Ομάδα Εμψύχωσης και Ευαισθητοποίησης Διευθυντριών και Διευθυντών»

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Αθηνά Πολιάς» προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάριο με τίτλο «Βιωματική  Ομάδα Εμψύχωσης και  Ευαισθητοποίησης Διευθυντριών και Διευθυντών» για τους Διευθυντές/ντριες της Διεύθυνσης με στόχο να τους ενισχύσει, να τους εμψυχώσει στον ρόλο τους και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα  ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Οι Διευθυντές/ντριες σε ένα «χώρο» ασφάλειας και ελευθερίας θα μπορούν :

  • Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ανησυχίες σχετικά με τα θέματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολείο.
  • Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και ταυτόχρονα να αφουγκράζονται τις ανάγκες των άλλων.
  • Να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες να «στηρίζονται στα πόδια τους» ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.
  • Να μάθουν να αναγνωρίζουν και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στο σχολικό πλαίσιο.
  • Να μάθουν να θέτουν όρια και να επιλύουν συνεργατικά τις συγκρούσεις που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα.
  • Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη διεργασία της ζωής (μεταβάσεις, διαχείριση αλλαγών, δικαιώματα παιδιών, εξαρτήσεις-διαδίκτυο, εκφοβισμός).
  • Να ευαισθητοποιηθούν στη παιδαγωγική της συμπερίληψης στο σχολικό πλαίσιο και στην αναγνώριση δυναμικών αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και διακρίσεων.
  •  Να αξιοποιηθεί η έννοια της δυναμικής της ομάδας και της συνεργασίας, ώστε να αποτελέσει το σχολικό πλαίσιο πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και ενδυνάμωσης.

Η ομάδα θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στον προσωπικό ρυθμό του κάθε μέλους και θα ξεκινήσει με πέντε δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Πέμπτη στις 14.30. Θεωρείται σημαντική η συνέχιση της ομάδας και για ένα επόμενο κύκλο πέντε συναντήσεων με βάση τις νέες αναδυόμενες ανάγκες των μελών της ομάδας. Ημερομηνία έναρξης 05/12/2019. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πρόληψης «Αθηνά Πολιάς», Αγαθουπόλεως 3, Κυψέλη, τηλ.  210-2114566, kpolias@otenet.gr. Συντονιστές του Σεμιναρίου θα είναι: Λεχουρίτης Γιώργος, Στέλεχος Πρόληψης Ψυχολόγος, Συστημικός Θεραπευτής, Μιχέλη Λουκία, Στέλεχος Πρόληψης, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Χιόνη Μαρία (Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας). Μπορείτε να αποστέλλετε δηλώσεις συμμετοχής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr μέχρι τη Δευτέρα 2/12/2019.

 

Αίτηση  Συμμετοχής –>  ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΟΛΙΑΣ

 

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   13/ 11/ 2019

Η Προϊσταμένη του τμήματος  

         ΕΑ΄ Διοικητικού
 

Αγγουροδήμου    Μαρία

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Εξαρτήσεις. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.