Πιλοτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλων ταυτοτήτων

H Yπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με τον επιστημονικό φορέα Orlando LGBT+, θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 μετά την με αρ. πρωτ. Φ9/214339/Δ7/13-12-2018 έγκριση του ΥΠΠΕΘ παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλων ταυτοτήτων. Οι παρεμβάσεις θα έχουν τη μορφή ενός πιλοτικού προγράμματος ολιστικής προσέγγισης σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και έμφυλων ταυτοτήτων το οποίο θα απευθυνθεί σε μία σχολική μονάδα και θα περιλαμβάνει και τις τρεις ομάδες στόχους ως εξής:

  • τρεις – πέντε  δίωρες παρεμβάσεις σε  μαθητές/τριες Γ΄ Γυμνασίου ή Α΄ Λυκείου ανάλογα με τη δυνατότητα της σχολικής μονάδας και των μαθητών/τριών
  • δύο επιμορφωτικές συναντήσεις ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης με τον σύλλογο εκπαιδευτικών
  • τουλάχιστον μία παρέμβαση ευαισθητοποίησης στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

         Οι παρεμβάσεις θα εκπονηθούν από τις : Νάνσυ Παπαθανασίου, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη Orlando LGBT+, Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Orlando LGBT+, Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph. D., Δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας, Processwork Hub, μέλος  επιστημονικής ομάδας  Orlando LGBT+, Χιόνη Μαρία, Yπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, επιστημονική συνεργάτη  Orlando LGBT+. Οι παρεμβάσεις θα γίνoνται χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας σε συνεννόηση με τους Διευθυντές/ντριες και τους Συλλόγους Διδασκόντων και με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών. Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό αίτημα μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στο agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα  6 / 3/ 2019

Η Προϊσταμένη του τμήματος  

         ΕΑ΄ Διοικητικού

Αγγουροδήμου    Μαρία

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Αγωγή Υγείας, Σεξουαλική Αγωγή. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.