Σεμινάριο με τίτλο «Αγωγή Υγείας και Εφηβεία»

Το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Δήμων Ηλιούπολης και Δάφνης- Υμηττού θα οργανώσει και θα υλοποιήσει σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς της Διεύθυνσης με τίτλο «Αγωγή Υγείας και Εφηβεία».

Οι τελευταίες δεκαετίες σηματοδοτούνται από αλλαγές στον τρόπο ζωής των ανθρώπων, των συνηθειών τους καθώς και των ρυθμών της καθημερινότητάς τους. Παράλληλα η εξέλιξη της έρευνας γύρω από τα θέματα υγείας τείνει να συσχετίζει αυτές τις αλλαγές με τα σύγχρονα προβλήματα υγείας και διαμορφώνει την πεποίθηση ότι η υπάρχουσα ιατρική φροντίδα δεν επαρκεί από μόνη της, να καλύψει τα προβλήματα υγείας που προκύπτουν.

Το παραπάνω περιγραφόμενο πλαίσιο, προκάλεσε μια αυξανόμενη απαίτηση προς το εκπαιδευτικό σύστημα να συμβάλλει στην έγκαιρη πρόληψη των μελλοντικών νοσηρών φαινομένων και της πρώιμης θνησιμότητας, μέσω των κατάλληλων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας. Η εφαρμογή προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στο πεδίο της εκπαίδευσης, απαιτεί μια διαρκή αναζήτηση συνεκτικότητας τριών τομέων: α) των αξιών, τις οποίες υποστηρίζουμε, β) των θεωριών, στις οποίες αναφερόμαστε για να δράσουμε, γ) των μεθόδων, που χρησιμοποιούμε.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα, στο σεμινάριο θα δοθεί έμφαση τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό μέρος της εφαρμογής προγραμμάτων Αγωγής Υγείας στο σχολικό χώρο. Οι ειδικότεροι στόχοι του σεμιναρίου προσδιορίζονται :

α) στη συνοπτική παρουσίαση των βασικών αρχών και της μεθοδολογίας της αγωγής και προαγωγής της υγείας

β) στην κατανόηση βασικών στοιχείων της ψυχολογίας των εφήβων

γ) στη δυνατότητα των εκπαιδευτικών να εξασκηθούν στην εφαρμογή συγκεκριμένων τεχνικών μέσα από τη χρήση βιωματικών ασκήσεων.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Μαρτίου 2015, στο χώρο του Κέντρου Πρόληψης (Κρήτης 2, Ηλιούπολη). Αναλυτικά οι ώρες και ημέρες του σεμιναρίου είναι:

Παρασκευή: 16:30 – 21:30            

Σάββατο:     9:30 – 14:30  

Κυριακή:     9:30 – 14:30.

Λόγω του βιωματικού χαρακτήρα του σεμιναρίου η παρακολούθησή του είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκειά του και μπορούν να συμμετέχουν έως και 20 εκπαιδευτικοί.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στο: agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr μέχρι την Πέμπτη 5/3/2015. Οι αιτήσεις θα περιλαμβάνουν πλήρη στοιχεία και τηλέφωνο επικοινωνίας. Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερωθούν για την τελική συμμετοχή τους με έγγραφο που θα σταλεί ηλεκτρονικά στις σχολικές μονάδες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας και στην ιστοσελίδα του Γραφείου Αγωγής Υγείας.

ΣΥΝ: ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ –>ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΠ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ ΔΑΦΝΗΣ

                                                                                 Ο Διευθυντής

                                                                                   της Δ. Δ. Ε. Α΄ Αθήνας

 Λεωνίδας Μάντζος Phd, MSc, MEd

Δημοσιεύθηκε στην Αγωγή Υγείας. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.