Οργάνωση Εβδομάδας Διατροφής στις σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας

             Αξιοποιώντας το έγγραφο με αρ. πρωτ. Γ7/154426/26-09-2014 της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του ΥΠΑΙΘ για Εκπαιδευτικές Δράσεις σε όλα τα σχολεία της χώρας στις 24 Οκτωβρίου 2014 Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας και τις παγκόσμιες ημέρες που σχετίζονται με τη διατροφή σας όπως: 1 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας, 8 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Αυγού, 16 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, 16 Οκτωβρίου –   Παγκόσμια Ημέρα Άρτου, 25 Οκτωβρίου  – Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών, 1 Νοεμβρίου –Παγκόσμια Ημέρα Αυστηράς Χορτοφαγίας (World Vegan Day), 14 Νοεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, 4 Φεβρουαρίου-Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, 15 Μαρτίου  – Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, 20 Μαρτίου  – Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας, 22 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, 7 Απριλίου- Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι το Γραφείο Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας και η Σχολική Σύμβουλος κλ. ΠΕ15 κ. Δ. Μακρή οργανώνουν με τους εκπαιδευτικούς κλ. ΠΕ15 των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης την εβδομάδα της Διατροφής από 17/01/2015 έως 25/01/2015 με δράσεις όπως:

            θεατρικά δρώμενα, διαδικτυακά προϊόντα, συνεργασία σχολείων (π.χ. γυμνάσιο-λύκειο, όμορα γυμνάσια κά), διαγενεακές δράσεις (έφηβοι και τρίτη ηλικία), επικοινωνία μέσα από τη διατροφή, άλλες δράσεις όπως υγιεινό πρωινό, δεκατιανό κλπ. στο σχολείο, δράσεις σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων (π.χ. φαγητά από την ιδιαίτερη πατρίδα μας), δράσεις με το κυλικείο, παιχνίδια ή κατασκευή παιχνιδιών που σχετίζονται με τη Διατροφή, συλλογή παροιμιών, θρύλων, παραδόσεων και παραμυθιών που σχετίζονται με τη Διατροφή (όπως ο θρύλος με τα ψάρια που τηγανίζονταν στην πόλη), δημιουργία παραμυθιών, κολάζ, τραγουδιού, μουσικής σύνθεσης, κατασκευής κολάζ, αφίσας, παρουσίαση λογοτεχνικών έργων που σχετίζονται με τη Διατροφή π.χ. Λωξάντρα, Γαργαντούα κ.ά, χρήση μεταφορικών όρων που σχετίζονται με τη Διατροφή σε τραγούδια, π.χ. μήλο μου κόκκινο, κ.ά, κατασκευές από διατροφικά προϊόντα π.χ. το σπίτι των οσπρίων, παρασκευές διατροφικών προϊόντων π.χ. ελιές, ψωμί κ.ά, παρασκευή προϊόντων ομορφιάς με αρωματικά φυτά και βότανα

            Όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν μπορούν να συνδυάσουν τις δράσεις αυτές με ένα πρόγραμμα αγωγής υγείας σχετικής θεματολογίας.

            Μετά την ολοκλήρωση των δράσεων οι συνάδελφοι καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά την περιγραφή αυτών στις κκ. Μακρή Δ. και Χιόνη Μ. συμπληρώνοντας τον παρακάτω πίνακα:

 

Τίτλος δράσης:
Συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί:
Πληθυσμός – Στόχος:
Σκοπός δράσης:
Περιεχόμενο (συνοπτικά):
Αντίκτυπος δράσης:

Ο σκοπός της αποστολής του απολογισμού των δράσεων είναι ο σχεδιασμός  τελικής εκδήλωσης παρουσίασης κατά το μήνα Απρίλη – Μάιο 2014.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ -> εβδομάδα διατροφής

                                                                                                            Ο Διευθυντής ΔΔΕ Α΄ Αθήνας

 

  Λεωνίδας Μάντζος Phd, MSc, MEd

 

Δημοσιεύθηκε στην Αγωγή Υγείας, Διατροφή. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.