Πρόσκληση ενδιαφέροντος για παρουσιάσεις στο τριήμερο σεμινάριο με θέμα «Καλές πρακτικές προγραμμάτων και παρεμβάσεων προαγωγής και αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα»

Το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ στο πλαίσιο του Κοινωνικού Σχολείου θα υλοποιήσει τριήμερο σεμινάριο με θέμα «Καλές πρακτικές προγραμμάτων και παρεμβάσεων προαγωγής και αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα». Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί 7-8-9/11/2014 στο 2ο Πρότυπο Πειραματικό  ΓΕΛ Αθήνας και θα έχει δύο μέρη. Το ένα μέρος θα είναι ανοιχτό για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς και θα αφορά σε παρουσιάσεις καλών πρακτικών παρεμβάσεων και προγραμμάτων προαγωγής και αγωγής υγείας στη σχολική κοινότητα από σχολεία και φορείς τα οποία υλοποιήθηκαν την προηγούμενη σχολική χρονιά 2013-2014 ή και παλιότερα. Το δεύτερο μέρος θα αφορά σε βιωματικά εργαστήρια τα οποία θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς. Το οριστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μετά την υποβολή των αιτήσεων ενδιαφέροντος.

Οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν να παρουσιάσουν καλές πρακτικές  θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά περίληψη της παρουσίασης στο: agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr το αργότερο μέχρι την Τετάρτη  15 -10-2014. Η περίληψη θα περιλαμβάνει όνομα εκπαιδευτικού/ών, σχολείο, τίτλο προγράμματος ή παρέμβασης, στόχους, καινοτόμα στοιχεία.

Οι παρουσιάσεις θα περιορίζονται αυστηρά στα 10 λεπτά και μπορούν να γίνουν με ομιλία και ταυτόχρονη προβολή, προβολή ταινίας, θεατρικό δρώμενο ή με όποιο άλλο τρόπο έχει αξιοποιηθεί.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές/-τριες των σχολείων να ενημερώσουν ενυπόγραφα

τους εκπαιδευτικούς του σχολείου τους και ειδικότερα όσους υλοποίησαν ή θα υλοποιήσουν πρόγραμμα Αγωγής Υγείας.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ –> πρόσκληση ενδιαφέροντος για σχολεία

                                                                                         Ο Διευθυντής

                                                                                    της Διεύθυνσης Δ. Ε.  Α΄ Αθήνας

                                                                                          Λεωνίδας Μάντζος Phd, MSc, MEd

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Καλές Πρακτικές. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.