Ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη

     Η Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη», με την ιδιότητά της ως Συνήγορος του Παιδιού και στο πλαίσιο των δράσεών της για την προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού, έχει αναπτύξει σταθερή συνεργασία με σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

   Ειδικότερα, η ανωτέρω Αρχή οργανώνει επισκέψεις με στόχο την ενημέρωση  εκπαιδευτικών και μαθητών για το ρόλο και τις αρμοδιότητές της, την ευαισθητοποίηση των μαθητών σχετικά με το περιεχόμενο της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού και  τον  τρόπο με τον οποίο μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, καθώς και την καταγραφή θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα στην ιστοσελίδα www.0-18.gr/giamegaloys/-1/giamegaloys/osynigorosstascholeia. 

  Eπιπρόσθετα, ο Συνήγορος διαθέτει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα www.0-18.gr/videos, επικοινωνεί με ανήλικους που ζητούν βοήθεια μέσω της ιστοσελίδας www.0-18.gr/rotao, συμμετέχει σε σεμινάρια, εκδηλώσεις, συνεργάζεται με τις διευθύνσεις των σχολείων για τον χειρισμό ζητημάτων που αφορούν παραβιάσεις δικαιωμάτων των μαθητών εκτός σχολείου και άλλα.

          Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι συνεχίζεται κατά το τρέχον σχολικό έτος η συνεργασία της Αρχής με σχολικές μονάδες της χώρας για την οργάνωση δράσεων που σχετίζονται με την προαγωγή των δικαιωμάτων του παιδιού. Ειδικά για τη φετινή χρονιά, ο Συνήγορος προτίθεται να συνεργασθεί με μικρό αριθμό σχολείων της Περιφέρειας Αττικής, τα οποία υλοποιούν προγράμματα που αφορούν στην πρόληψη και την καταπολέμηση του ρατσισμού στο χώρο του σχολείου, πραγματοποιώντας επισκέψεις στα σχολεία και  συζητήσεις με τους μαθητές για τα εν λόγω θέματα.

      Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα και τις δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη στα σχολεία, μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλέφωνα 2131306703 και 2131306605 ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.0-18.gr.

    ΔΕΙΤΕ  ΤΗΝ  ΕΓΚΥΚΛΙΟ  >>>  Ενημέρωση σχετικά με δράσεις του Συνηγόρου του Πολίτη στα σχολεία

 

                 Εσωτερική διανομή:

                 Δ/νση Σπουδών Δ.Ε

                 Τμήματα Β΄ και Γ΄                       

       Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ             

 ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ  ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ   

 

 

Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.