Εκπαίδευση στη μεθοδολογία της πρωτογενούς πρόληψης – ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ !!! 28/11/2012 !!!

Το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών και Προαγωγής της Υγείας  του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνουν  σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου στα σχολεία των Δήμων Ζωγράφου, Βύρωνα και Καισαριανής.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί της Α΄ Τάξης Γυμνασίου στη φιλοσοφία και τη μεθοδολογία της πρόληψης,  να ενισχυθούν οι δικές τους ψυχοκοινωνικές δεξιότητες (αναγνώριση θετικών στοιχείων, δεξιότητες επικοινωνίας κ.λ.π), να κατανοήσουν τις ανάγκες των μαθητών/τριών αυτής της ηλικίας, να ανακαλύψουν τρόπους διαχείρισης συμπεριφοράς και τρόπους στήριξης των μαθητών/τριών, να βοηθήσουν στην ομαλή ένταξη των μαθητών/τριών στο γυμνάσιο και στην τάξη και να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη και τη συνεργασία στη σχολική κοινότητα.

Οι κύριοι θεματικοί άξονες του σεμιναρίου θα είναι: εκπαίδευση στη μεθοδολογία της πρωτογενούς πρόληψης, ο ρόλος του εκπαιδευτικού στην πρόληψη, ενδοσχολική  βία-διαχείριση συγκρούσεων, διαχείριση συμπεριφοράς μαθητών/τριών και καθορισμός ορίων στην τάξη, διαχείριση συναισθημάτων.

Η εκπαίδευση θα γίνει με βιωματικές μεθόδους και με βασικό μέλημα τη σύνδεση με την καθημερινή ζωή του σχολείου ούτως ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για την επίτευξη κλίματος ασφάλειας και σεβασμού μέσα σε αυτό.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πρόληψης του Δήμου Ζωγράφου, Ανακρέοντος 60, Ζωγράφου, σε έξι δίωρες συναντήσεις, ώρα 5-7 μμ. με έναρξη την Τετάρτη 21/11/2012 28/11/2012. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει ηλεκτρονικά στο: agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr μέχρι 15-11-2012.

 Δείτε την εγκύκλιο >>> seminario_metavasi

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής >>> aitisi_metavasi

Σχετικά με Λάμπρος ΔΡΑΚΟΣ

Υπεύθυνος Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης
ΚΕ.ΣΥ.Π. Αμπελοκήπων – Αθήνα

http://kesyp-ampel.att.sch.gr


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Αγωγή Υγείας, Εξαρτήσεις, Υλικό του Γραφείου Α.Υ.. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση