Ανθρώπινα Δικαιώματα – Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός. Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας 2010 – 11

«Ανθρώπινα Δικαιώματα – Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός.»
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
2ο Γυμνάσιο Καισαριανής 2010-2011
Κολοβού Αικατερίνη (ΠΕ05 – Γαλλικής γλώσσας)
aikolovou@sch.gr


Αρχείο με πλήρη περιγραφή >>> ΤΟΜΟΣ συμμετοχή – ΚΟΛΟΒΟΥ Αικατερίνη

Βίντεο από την επίσκεψη στην Μη Κερδοσκοπική Εταιρία εξυπηρέτησης Αφγανών προσφύγων «ένα παιδί ένας κόσμος». Τα παιδιά από το Αφγανιστάν ζωγραφίζουν το «εθνικό» τους παιχνίδι, τον χαρταετό παρέα με τα παιδιά του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής. Είναι 8 Μαρτίου 2011, η επόμενη της Καθαρής Δευτέρας.


Είκοσι έξι μαθητές[1] από όλες τις τάξεις του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής, με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους Κολοβού Αικατερίνης (Γαλλικής γλώσσας ΠΕ05), εκπόνησαν κατά το σχολικό έτος 2010-2011 με τη μέθοδο project το Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο “ Ανθρώπινα Δικαιώματα. Φτώχεια και Κοινωνικός Αποκλεισμός”. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε στις 19-5-2011 με την εκδήλωση, με τον ίδιο τίτλο, που παρουσίασαν οι μαθητές στο χώρο του σχολείου.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Καισαριανής κλήθηκαν από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄Αθήνας και τους υπεύθυνους των Σχολικών Δραστηριοτήτων να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στις 21-6-2011 στο «Πανόραμα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2011» κατά το «Διήμερο 20-21 Ιουνίου 2011», που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Οργανισμού Νεολαίας & Άθλησης, Ευελπίδων 18 Αθήνα.

Δείτε την παρουσίαση >>> Παρουσίαση_21-6


[1] Τάξη Γ΄ : Τμήμα 1ο: Αλατζάκη Μαρία, Αλεξίου Λουκία, Αλεξόπουλος Αντώνης, Αλιμέτα Αουρέλ, Αναγνώστου Αγγελική, Αποστολόπουλος Θεόδωρος, Βουτάς Χρήστος, Δάτσικα Ηρώ, Ευσταθίου Χαρά, Θωμοπούλου Αικατερίνη. Τμήμα 2ο: Καρπαθίου Μαρία, Λασπιά Βασιλική, Μαράντου Χαιροπούλου Αναστασία, Μαριώλη Πολύτιμη, Μάρκος Βασίλειος Τμήμα 3ο: Μισαντώνη Σταματίνα

Τάξη Β΄ : Τμήμα 1ο: Γλυκογιάννη Άννα Μαρία Τμήμα 2ο: Καπνουλάς Κυριάκος, Κωτσέκου Βασιλική Τμήμα 3ο: Μπούρα Αντιγόνη, Πήδουλα Ναταλία Νεκταρία Τάξη Α΄ : Τμήμα 1ο: Ανδρινοπούλου Ειρήνη Μαρία Τμήμα 2ο: Καραγεώργη Αλεξάνδρα Τμήμα 3ο: Κωνσταντάρα Ναταλία

Δημοσιεύθηκε στη Καλές Πρακτικές, Κοινωνικός αποκλεισμός, Παρουσίαση προγράμματος | Σχολιάστε

Ασφαλής χρήση του διαδικτύου – Παρουσίαση

Παρουσίαση του Λάμπρου ΔΡΑΚΟΥ με θέμα «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου : κίνδυνοι, αποφυγή εθισμού» στην ημερίδα που διοργάνωσε το 3ο Γυμνάσιο Ζωγράφου, στον κινηματογράφο Αλέκα, με θέμα «Σύγχρονες προκλήσεις και ο μαθητής – έφηβος» στις 15 Μαρτίου 2012.

Δημοσιεύθηκε στη Ασφαλές Διαδίκτυο | Σχολιάστε

Το έργο του γραφείου Α.Υ. το σχ. έτος 2011-12

Δείτε το έργο του γραφείου Αγωγής Υγείας το σχολικό έτος 2011-12 >>> ΕΡΓΟ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2011-2012.

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Υλικό του Γραφείου Α.Υ. | Σχολιάστε

70ο Γυμνάσιο Αθήνας – εορτασμός της Πανελλήνιας ημέρας κατά της βίας στα σχολεία.

70ο Γυμνάσιο Αθήνας – εορτασμός της Πανελλήνιας ημέρας κατά της βίας στα σχολεία.

Δημοσιεύθηκε στη Δράσεις κατά της βίας, Καλές Πρακτικές | Σχολιάστε

Σεμινάριο με τίτλο «Βιωματική Ομάδα Εμψύχωσης και Ευαισθητοποίησης Διευθυντριών και Διευθυντών»

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας  «Αθηνά Πολιάς» προτίθεται να υλοποιήσει σεμινάριο με τίτλο «Βιωματική  Ομάδα Εμψύχωσης και  Ευαισθητοποίησης Διευθυντριών και Διευθυντών» για τους Διευθυντές/ντριες της Διεύθυνσης με στόχο να τους ενισχύσει, να τους εμψυχώσει στον ρόλο τους και να τους ευαισθητοποιήσει σε θέματα  ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Οι Διευθυντές/ντριες σε ένα «χώρο» ασφάλειας και ελευθερίας θα μπορούν :

 • Να εκφράζουν τους κοινούς φόβους, τις αγωνίες και τις ανησυχίες σχετικά με τα θέματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στο σχολείο.
 • Να αναγνωρίζουν και να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και ταυτόχρονα να αφουγκράζονται τις ανάγκες των άλλων.
 • Να βοηθήσουν τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές/τριες να «στηρίζονται στα πόδια τους» ξεκινώντας από την ενίσχυση της δικής τους αυτοεκτίμησης.
 • Να μάθουν να αναγνωρίζουν και να επιτρέπουν να εκφράζονται συναισθήματα μέσα στο σχολικό πλαίσιο.
 • Να μάθουν να θέτουν όρια και να επιλύουν συνεργατικά τις συγκρούσεις που προκύπτουν στη σχολική κοινότητα.
 • Να ευαισθητοποιηθούν για μύθους και αλήθειες που αφορούν τη διεργασία της ζωής (μεταβάσεις, διαχείριση αλλαγών, δικαιώματα παιδιών, εξαρτήσεις-διαδίκτυο, εκφοβισμός).
 • Να ευαισθητοποιηθούν στη παιδαγωγική της συμπερίληψης στο σχολικό πλαίσιο και στην αναγνώριση δυναμικών αποκλεισμού, περιθωριοποίησης και διακρίσεων.
 •  Να αξιοποιηθεί η έννοια της δυναμικής της ομάδας και της συνεργασίας, ώστε να αποτελέσει το σχολικό πλαίσιο πηγή ασφάλειας, αποδοχής, υποστήριξης και ενδυνάμωσης.

Η ομάδα θα έχει βιωματικό χαρακτήρα, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στον προσωπικό ρυθμό του κάθε μέλους και θα ξεκινήσει με πέντε δίωρες εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Πέμπτη στις 14.30. Θεωρείται σημαντική η συνέχιση της ομάδας και για ένα επόμενο κύκλο πέντε συναντήσεων με βάση τις νέες αναδυόμενες ανάγκες των μελών της ομάδας. Ημερομηνία έναρξης 05/12/2019. Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Πρόληψης «Αθηνά Πολιάς», Αγαθουπόλεως 3, Κυψέλη, τηλ.  210-2114566, kpolias@otenet.gr. Συντονιστές του Σεμιναρίου θα είναι: Λεχουρίτης Γιώργος, Στέλεχος Πρόληψης Ψυχολόγος, Συστημικός Θεραπευτής, Μιχέλη Λουκία, Στέλεχος Πρόληψης, Ψυχολόγος, Ψυχοθεραπεύτρια και Χιόνη Μαρία (Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας). Μπορείτε να αποστέλλετε δηλώσεις συμμετοχής με ηλεκτρονικό μήνυμα στο agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr μέχρι τη Δευτέρα 2/12/2019.

 

Αίτηση  Συμμετοχής –>  ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΠΟΛΙΑΣ

 

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   13/ 11/ 2019

Η Προϊσταμένη του τμήματος  

         ΕΑ΄ Διοικητικού
 

Αγγουροδήμου    Μαρία

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Εξαρτήσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σεμινάριο με τίτλο «Βιωματική Ομάδα Εμψύχωσης και Ευαισθητοποίησης Διευθυντριών και Διευθυντών»

Έξι αυτοτελείς συναντήσεις-βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης με τίτλο «Φυλο-λογικοί διάλογοι στη σχολική κοινότητα: σεξουαλικότητα και έμφυλες ταυτότητες»

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Πολύβουλος» οργανώνει έξι αυτοτελείς δίωρες συναντήσεις-βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Φυλο-λογικοί διάλογοι στη σχολική κοινότητα: σεξουαλικότητα και έμφυλες ταυτότητες». Στόχος η επαφή των εκπαιδευτικών με ζητήματα σεξουαλικότητας, έμφυλων ταυτοτήτων, διακρίσεων, στίγματος και έλλειψης ορατότητας που συνδέονται με αυτά όπως επίσης και η υγιής διαχείριση των θεμάτων που ανακύπτουν βασισμένη στα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα. Οι συναντήσεις  διαρθρώνονται ως εξής  :

Τετάρτη 4/12/2019

Εργαστήριο της Θετικής Φωνής με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για το  AIDS. Γιώργος Τσιακαλάκης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Προάσπισης Δικαιωμάτων Θετικής Φωνής, Ραφαήλ Μπιλίδας μέλος Θετικής Φωνής

Τετάρτη 11/12/2019

Οικογενειακές ιστορίες που δεν διηγήθηκε κανείς στην τάξη. Στέλλα Μπελιά, εκπαιδευτικός, πρόεδρος της συλλογικότητας Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Τετάρτη 18/12/2019

Το Gender Unicorn πάει σχολείο: Η εμπειρία των ΛΟΑΤΚΙ μαθητών και μαθητριών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μέλη της ColourYouth

Τετάρτη 15/1/2020

 Η βία μέσα μας: αδιόρατες εκφάνσεις της έμφυλης βίας στη ζωή μας. Υπάρχει κι άλλος δρόμος. G-All, Gender Alliance Initiative – Η Συμμαχία των Φύλων, Βαγγέλης Κοσμάτος, ψυχολόγος – ειδικός σε θέματα φύλου, Γιώργος Νικολαΐδης, ηθοποιός – θεατρικός συγγραφέας, εκπαιδευτής ενηλίκων

Τετάρτη 22/1/2020

 Τρανς έφηβα άτομα και σχολείο. Δρ. Νάνσυ Παπαθανασίου, Κλινική Ψυχολόγος, Διδάσκουσα Παντείου και ΠΑΔΑ, επιστημονικά υπεύθυνη Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα και Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης 11528-Δίπλα Σου, Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, MSc. ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια, επιστημονικά υπεύθυνη Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα και επόπτρια Γραμμής Ψυχολογικής Στήριξης 11528-Δίπλα Σου

Τετάρτη 29/1/2020

 «Γιατί δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να τα ξέρει όλα όταν είναι 16 χρονών…», ένα εργαστήριο για την σεξουαλική αγωγή και τις έμφυλες ταυτότητες με ερέθισμα τη βρετανική εφηβική σειρά «Sex Education». Αύρα Βαζαίου – Ναταλία Τζοβάρα  Ψυχολόγοι, Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Αθηνά Πολύβουλος» &  Μαρία Χιόνη, Υπεύθυνη  Αγωγής Υγείας Δ. Δ. Ε. Α΄ Αθήνας, Επιστημονική Συνεργάτης Πολύχρωμου Σχολείου & Orlando LGBT+ Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα

Οι συναντήσεις θα υλοποιούνται στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης «Αθηνά Πολύβουλος» (Βασ. Σοφίας 82, απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής, 1ος όροφος, στάση ΜΕΤΡΟ Μέγαρο Μουσικής.  Ώρες διεξαγωγής: 15.30-16.00 προσέλευση.

Διεξαγωγή συναντήσεων  16.00-18.00 Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων:  15 άτομα.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Παρασκευή 29-11-2019 ηλεκτρονικά στο : agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr.

 

Αίτηση  Συμμετοχής –> ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ πολυβουλος

 

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   13 / 11 / 2019

Η Προϊσταμένη του τμήματος  

         ΕΑ΄ Διοικητικού
 

Αγγουροδήμου    Μαρία                          

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Σεξουαλική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έξι αυτοτελείς συναντήσεις-βιωματικά εργαστήρια ευαισθητοποίησης με τίτλο «Φυλο-λογικοί διάλογοι στη σχολική κοινότητα: σεξουαλικότητα και έμφυλες ταυτότητες»

Eνημερωτικές δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας για το σχολικό έτος 2019-2020

H Yπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, σε συνέχεια της μακροχρόνιας συνεργασίας της με το Κέντρο Οικογενειακού Προγραμματισμού της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ προτίθεται να υλοποιήσει δράσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και αναπαραγωγικής υγείας κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020. Οι δράσεις θα γίνoνται χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων σε συνεννόηση με τους Διευθυντές/ντριες και τους Συλλόγους Διδασκόντων και με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών. Αυτές απευθύνονται σε  μαθητές/τριες Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου με ομιλητές τον Πέτρο Δρακάκη, Επίκουρο Καθηγητή Μαιευτικής και Γυναικολογίας της Α΄ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Υπεύθυνο του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού και Σωτηροπούλου Μυρτώ, Μαιευτήρα –Γυναικολόγο.

Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να επικοινωνούν με την κα Σωτηροπούλου Μυρτώ στο 6985160430.

    Δείτε εδώ το έγγραφο  –>  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 2019 2020Bσχολεια

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   11 /11/2019

Η Προϊσταμένη του τμήματος  

         AA΄ Διοικητικού

  Αγγουροδήμου Μαρία                              

              Η Διευθύντρια

                                                      της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                                Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                                                 Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Σεξουαλική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Eνημερωτικές δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας για το σχολικό έτος 2019-2020

Ενημερωτικές δράσεις συνεργασίας της Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Α΄ Αθήνας με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για το σχολικό έτος 2019-2020

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνέχεια της συνεργασίας της για έβδομη χρονιά με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η οποία μεταφέρθηκε στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ονομάζεται πλέον Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων προτίθεται να οργανώσει ενημερωτικές δράσεις σε θέματα αντισύλληψης και σεξουαλικής αγωγής για μαθητές/τριες  Γ΄ Γυμνασίου και Λυκείου από εξειδικευμένες μαίες του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείο (ΠΓΝ) – Μαιευτηρίου  «Έλενα Βενιζέλου» για το σχολικό έτος 2019-2020. Στόχοι των παρεμβάσεων είναι : Α. Η προώθηση της αρχής της ισότητας των φύλων δεδομένου ότι η ενημέρωση και συμβουλευτική για την αναπαραγωγική και σεξουαλική υγεία αποτελεί θεματικό πεδίο εξειδικευμένης δημόσιας πολιτικής για την ισότητα των φύλων. Β. Η προαγωγή της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας μέσω της υιοθέτησης στάσεων και συμπεριφορών της ευαίσθητης πληθυσμιακής ομάδας των μαθητών και μαθητριών.

Οι παρεμβάσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές/ντριες και τον Σύλλογο Διδασκόντων των σχολικών μονάδων ενώ για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών σε αυτές απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση των κηδεμόνων τους. Οι σχολικές μονάδες που ενδιαφέρονται μπορούν να απευθύνονται στις κυρίες Τσίλια Αναστασία και Δανέζη Μαργαρίτα κάθε Τρίτη και Τετάρτη και ώρες 10.00 με 14.00 στο τηλέφωνο 2131511117.

Δείτε εδω το έγγραφο –> ΓΓΙΦ 2019 2020Β σχολεία

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   11 /11/2019

Η Προϊσταμένη του τμήματος  

         ΑΑ Διοικητικού

 Αγγουροδήμου Μαρία                              

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Σεξουαλική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικές δράσεις συνεργασίας της Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Α΄ Αθήνας με τη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για το σχολικό έτος 2019-2020

Ενημερωτικές δράσεις συνεργασίας Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Α΄ Αθήνας με τη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-Δίπλα σου

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνέχεια της συνεργασίας της με τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 11528-Δίπλα σου προτίθεται να υλοποιήσει για τρίτη χρονιά ενημερωτικές δράσεις σε θέματα έμφυλων ταυτοτήτων για  μαθητές/τριες κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2019-2020.

Η ευαισθητοποίηση, δίωρης διάρκειας, θα γίνεται χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων σε συνεννόηση με τους Διευθυντές/ντριες και τους Συλλόγους Διδασκόντων και με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών. Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν  μπορούν να αποστείλουν το αίτημά τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στο:  agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr.

Δείτε το έγγραφο εδώ–> 11528 20192020Βsxoleia

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα    11 / 11/ 2019

Η Προϊσταμένη του  τμήματος  

         AA΄ Διοικητικού   

Αγγουροδήμου Μαρία                              

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

 

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Σεξουαλική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικές δράσεις συνεργασίας Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Α΄ Αθήνας με τη Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης 11528-Δίπλα σου

Απολογισμός εγκεκριμένων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας για το σχολικό έτος 2018-2019

Προκειμένου να υπάρξει μία τελική εικόνα των εγκεκριμένων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του σχολικού έτους 2018-2019 από το Γραφείο Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι εκπαιδευτικοί, ανά πρόγραμμα, να επιστρέψουν συμπληρωμένο το συνημμένο έντυπο στην ηλεκτρονική διεύθυνση agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr μέχρι την Παρασκευή 14/6/2019. Η έκταση των κειμένων στο έντυπο θα είναι μέχρι δύο σελίδες.

     Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας.

 Δείτε εδω το έγγραφο –> ATT00069

Έντυπο απολογισμού προγράμματος αγωγής υγείας  –>  ATT00072

 

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   30/5/2019

Η Προϊσταμένη του  τμήματος   Α  Διοικητικού

  Αγγουροδήμου Μαρία ΠΕ01                              

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Εκπαιδευτικό Υλικό, Παρουσίαση προγράμματος | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολογισμός εγκεκριμένων προγραμμάτων Αγωγής Υγείας για το σχολικό έτος 2018-2019

Αποστολή εκπαιδευτικού υλικού αγωγής υγείας στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης

Σας ενημερώνουμε ότι στις θυρίδες αλληλογραφίας των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄ Αθήνας (4ος όροφος, Πρωτόκολλο) υπάρχει εγκεκριμένο εκπαιδευτικό υλικό αγωγής υγείας, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί σε προγράμματα, δράσεις, projects, στη θεματική εβδομάδα κλπ, ανά θεματική ενότητα :

 • Κυκλοφοριακή αγωγή, ατυχήματα,
 • Διατροφή,
 • Στοματική Υγεία,
 • Σεξουαλική Αγωγή- Διαφυλικές Σχέσεις
 • Ψυχική Υγεία-Διαπροσωπικές Σχέσεις-Επικοινωνία
 • Θέματα φύλου,
 • Καρδιαγγειακά νοσήματα-φυσική άσκηση

Για οποιαδήποτε υποστήριξη είμαστε στη διάθεσή σας.

Δείτε & Κατεβάστε εδω το έγγραφο –> ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΥΛΙΚΟΥ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα  15 / 4/ 2019

Η Προϊσταμένη του  τμήματος  

         ΕΑ΄ Διοικητικού

    Αγγουροδήμου    Μαρία                           

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Προτεινόμενα θέματα | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αποστολή εκπαιδευτικού υλικού αγωγής υγείας στις σχολικές μονάδες της Διεύθυνσης

Παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης για τις έμφυλες ταυτότητες σε συνεργασία με τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 11528-Δίπλα σου

Η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης στο θέμα των έμφυλων ταυτοτήτων για μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων της Διεύθυνσης σε συνεργασία με τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 11528-Δίπλα σου, μετά τη με αρ. πρωτ.Φ3/EΠ/45704/Δ7/26-3-2019 έγκριση του ΥΠΠΕΘ. Η ευαισθητοποίηση, δίωρης διάρκειας, θα γίνεται χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων σε συνεννόηση με τους Διευθυντές/ντριες και τους Συλλόγους Διδασκόντων και με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών. Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν την εκπαιδευτική παρέμβαση μπορούν να αποστείλουν το αίτημά τους με ηλεκτρονικό μήνυμα στο:  agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr.

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα   4/4/ 2019

Η Προϊσταμένη του   τμήματος  

         Α Διοικητικού
 

Αγγουροδήμου Μαρία

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                                Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Σεξουαλική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης για τις έμφυλες ταυτότητες σε συνεργασία με τη Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης 11528-Δίπλα σου

Σεμινάριο με θέμα «Αντισεισμική Προστασία σχολικών Μονάδων»

Τα Γραφεία Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας δίνοντας προτεραιότητα στη μείωση της τρωτότητας των σχολικών μονάδων σε φυσικές καταστροφές , θα υλοποιήσουν σε συνεργασία με τον ΟΑΣΠ σεμινάριο με θέμα «Αντισεισμική Προστασία σχολικών Μονάδων» την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών (Αχιλλέως 37-39 & Μυλλέρου Αθήνα , τηλ. 2105221158 ) και απευθύνεται στους Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας & στους υπεύθυνους σύνταξης σχολικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα :

10:00 – 10:05 Προσέλευση
10:05 – 10:10 Χαιρετισμοί  Ιωάννα Κων. Ψίνα
Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
10:10 – 10:20 Σεισμοί και Αγωγή Υγείας  Χιόνη Μαρία
Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας
10:20 – 10:30 Θωρακίζοντας τους Μαθητές των Σχολικών μας Μονάδων απέναντι στους Σεισμούς  Χατζηελευθερίου Εμμανουήλ, Γεωλόγος M.Sc.
Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Εκπ/σης της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Α΄ Αθήνας
10:30 – 11:10  Συμπεριφορά Κτιριακών Κατασκευών σε Σεισμική Δράση και Μέτρα  Προστασίας σε περίπτωση Σεισμού
Μπάκας Κωνσταντίνος, Πολιτικός Μηχανικός MSc Ο.Α.Σ.Π.
11:10 – 12:10 Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες
(Σύνταξη Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης – Διοργάνωση Ασκήσεων Ετοιμότητας)
Δρ Κούρου Ασημίνα, Γεωλόγος, Προϊστ. Τμημ. Εκπαίδευσης – Ενημέρωσης  Ο.Α.Σ.Π.
12:10 – 12:30 Συζήτηση

Οι Διευθυντές/ντριες των σχολικών μονάδων της ΔΔΕ Α΄ Αθήνας καθώς και οι
υπεύθυνοι σύνταξης σχολικών σχεδίων έκτακτης ανάγκης που επιθυμούν να
συμμετάσχουν, καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://goo.gl/forms/m0ZGWcaoaCXfUGXN2

μέχρι και την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019.

Χάρτης 1ου ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ :
( πολύ κοντά στο σταθμό μετρό Μεταξουργείο )
http://1epal-athin.att.sch.gr/j3/index.php

 Η Διευθύντρια
της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας  Α΄ Αθήνας

Ιωάννα Κων. Ψίνα, M. Ed.
Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Ατυχήματα - Πρώτες Βοήθειες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σεμινάριο με θέμα «Αντισεισμική Προστασία σχολικών Μονάδων»

Πιλοτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλων ταυτοτήτων

H Yπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας σε συνεργασία με τον επιστημονικό φορέα Orlando LGBT+, θα υλοποιήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018-2019 μετά την με αρ. πρωτ. Φ9/214339/Δ7/13-12-2018 έγκριση του ΥΠΠΕΘ παρεμβάσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλων ταυτοτήτων. Οι παρεμβάσεις θα έχουν τη μορφή ενός πιλοτικού προγράμματος ολιστικής προσέγγισης σε θέματα σεξουαλικής αγωγής και έμφυλων ταυτοτήτων το οποίο θα απευθυνθεί σε μία σχολική μονάδα και θα περιλαμβάνει και τις τρεις ομάδες στόχους ως εξής:

 • τρεις – πέντε  δίωρες παρεμβάσεις σε  μαθητές/τριες Γ΄ Γυμνασίου ή Α΄ Λυκείου ανάλογα με τη δυνατότητα της σχολικής μονάδας και των μαθητών/τριών
 • δύο επιμορφωτικές συναντήσεις ευαισθητοποίησης και ενδυνάμωσης με τον σύλλογο εκπαιδευτικών
 • τουλάχιστον μία παρέμβαση ευαισθητοποίησης στον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

         Οι παρεμβάσεις θα εκπονηθούν από τις : Νάνσυ Παπαθανασίου, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας ΕΚΠΑ, Επιστημονικά Υπεύθυνη Orlando LGBT+, Έλενα-Όλγα Χρηστίδη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια, Επιστημονικά Υπεύθυνη Orlando LGBT+, Αλεξάνδρα Βασιλείου, Ph. D., Δρ. Κοινωνικής Ψυχολογίας, Processwork Hub, μέλος  επιστημονικής ομάδας  Orlando LGBT+, Χιόνη Μαρία, Yπεύθυνη Αγωγής Υγείας Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, επιστημονική συνεργάτη  Orlando LGBT+. Οι παρεμβάσεις θα γίνoνται χωρίς να παρακωλύεται η ομαλή λειτουργία της σχολικής μονάδας σε συνεννόηση με τους Διευθυντές/ντριες και τους Συλλόγους Διδασκόντων και με την έγγραφη συγκατάθεση των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών. Οι ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες μπορούν να στείλουν ηλεκτρονικό αίτημα μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 στο agygeias@dide-a-ath.att.sch.gr

Ακριβές αντίγραφο

  Αθήνα  6 / 3/ 2019

Η Προϊσταμένη του τμήματος  

         ΕΑ΄ Διοικητικού

Αγγουροδήμου    Μαρία

                                                  Η Διευθύντρια

                                          της  Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  Α΄  Αθήνας

                                           Τ.Σ.Υ.

                                                    Ιωάννα  Κων. Ψίνα, M. Ed.

                                                      Aγγλικής Φιλολογίας ΠΕ06

Δημοσιεύθηκε στη Αγωγή Υγείας, Σεξουαλική Αγωγή | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πιλοτικό πρόγραμμα ευαισθητοποίησης σε θέματα έμφυλων ταυτοτήτων