3η Πρόκληση: Ο Άκης Σπιτάκης έχασε το λεξικό του!

 H τρίτη πρόκληση έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Τα παιδιά θα πάρουν ένα μήνυμα με το βίντεο που ακολουθεί, μέσα από μια εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, στο οποίο καλούνται να βρουν και να φωτογραφήσουν ένα αντικείμενο στο σπίτι τους που ξεκινά από το αρχικό γράμμα Δ,δ. Αυτό το γράμμα έχει αναλάβει το σχολείο μας. Μη σας φανεί δύσκολο, καθοδηγήστε τα παιδιά προς τα παιχνίδια τους, π.χ. δράκος, δεινόσαυρος ή την κουζίνα, δίσκος, την ντουλάπα ή το σώμα τους. Από τα αντικείμενα που θα βρείτε διαλέξτε ένα για να στείλετε φωτογραφία του στο mail: agmitsi@gmail.com

Παράδειγμα φωτογραφίας- πρέπει να γράφουν το όνομα του αντικειμένου.

Το βίντεο με το μήνυμα…

Στη συνέχεια, τα σχολεία θα ενώσουμε το υλικό μας και δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα Συνεργατικό Ψηφιακό Λεξικό, που θα αναρτηθεί στο blog μας για να μπορέσετε να δείτε τις δουλειές όλων των παιδιών.

Η εφαρμογή της επαυξημένης πραγματικότητας βρίσκεται στο παρακάτω link

https://mtvrs.io/ArtisticScalyMoose?fbclid=IwAR0K2f8LzPmnAav12c3RikjvhV1hN6CWpppnhbvW2p3VvuyPVTr7H7bVS3s

Οδηγίες: Η εφαρμογή είναι για χρήση σε κινητό ή tablet. Άρα πρέπει να κάνετε τη διαδικασία σε κινητό ή tablet! Κατεβάζετε την εφαρμογή που σας ζητείται και ακολουθείτε τις οδηγίες. Πατάτε πάνω στο εικονίδιο και ξεκινά η προβολή. Αν ακούτε, αλλά δεν βλέπετε, γυρίστε το τηλέφωνό σας δεξιά ή αριστερά μέχρι να εντοπίσετε τους ήρωες. Εμφανίζονται οι ήρωες μέσα από την οθόνη, μέσα στο σπίτι σας! Υπάρχουν τρεις σκηνές. Για να μεταφερθείτε στην επόμενη πατάτε ΕΠΟΜΕΝΟ ή ΒΙΝΤΕΟ.

 

Και μετά την εξερεύνηση…λίγα παιχνίδια για εξάσκηση με το γράμμα Δ,δ.

 

Παιχνίδι αντιστοίχισης.

https://learningapps.org/display?v=pmwkd0mwj20

Παζλ

https://www.jigsawplanet.com/?rc=play&pid=0b27c81f4c7b

Καλή Διασκέδαση

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.