Διάσημοι καλλιτέχνες στη Μήλο και όχι μόνο!

Ας δούμε μερικούς  διάσημους καλλιτέχνες που επισκέφτηκαν τη Μήλο,όπως η Ναόμι Κάμπελ, ο Γιώργος Αλκαίος,ο οποίίος και διαμένει πλέον και στη Μήλο, ο Ανδρέας Μικρούτσικος,η Σοφία Βόσου και τόσοι άλλοι.

Παρακάτω ένα βίντεο της Δέσποινας Βανδή που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στη Μήλο. Απολαύστε το :

Παρακάτω παρατίθεται μία παρουσίαση για τους αρχαιολογικούς χώρους της Μήλου:

 

Η Μήλος

Ας γνωρίσουμε τη Μήλο :

Γενικά:

  1. Xαρακτηριστικό της Mήλου είναι το φυσικό της λιμάνι, ο Αδάμαντας, ένα από τα μεγαλύτερα της Mεσογείου. Σε συνδυασμό με τον ορυκτό πλούτο του νησιού, έπαιξε και παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία, τον πολιτισμό, την οικονομία και την εξέλιξη των κατοίκων της Μήλου.  
  2. Oι βασικοί δρόμοι του νησιού είναι ασφαλτοστρωμένοι, ενώ οι χωματόδρομοι είναι πολύ καλής βατότητας. Λεωφορεία καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες των επισκεπτών εκτελώντας πυκνά δρομολόγια από τον  Aδάμαντα προς όλους τους οικισμούς. Αρκετά ταξί κινούνται στο νησί με αφετηρία τον Aδάμαντα.
  3. Οι κάτοικοί της Mήλου είναι περίπου 5.000 άτομα και αυξάνονται σημαντικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ζούνε  όλοι στο βόρειο πεδινό, τμήμα του νησιού, σε οχτώ συνολικά χωριά:  Την Πλάκα, που είναι και η πρωτεύουσα του νησιού, τις Πλάκες, τον Tριοβάσαλο τον Πέρα Tριοβάσαλο, την Tρυπητή, τα Πολλώνια, την Zεφυρία και τον Aδάμαντα.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε από εδώ.

Παραλίες της Μήλου

Σχετικά με τις παραλίες της Μήλου:

 

Δείτε μία άποψη της Μήλου

      Στη Μήλο υπάρχουν περίπου 70 πανέμορφες παραλίες οι οποίες μαγεύουν τον επισκέπτη με τις λευκόχρυσες αμμουδιές τους, τα καταγάλανα νερά τους, και τα ξεχωριστά χρώματα της θάλασσας και του βυθού τα οποία οφείλονται στην ηφαιστειογενή προέλευση του εδάφους.  

   Τα χρυσαφένια νερά και η ψιλή άμμος είναι το έντονο χαρακτηριστικό των ακτών της Μήλου, νησιού ιδανικού για τους λάτρεις της θάλασσας, λόγω του μεγάλου αριθμού των παραλιών του ο οποίος επιτρέπει στους επισκέπτες να επιλέξουν με βάση όχι μόνο την ομορφιά του τοπίου, αλλά και τη κατεύθυνση του αέραΤην περίοδο του Αυγούστου, όταν πνέουν οι δυνατοί βοριάδες, ο παραθεριστής έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί τις νότιες παραλίες του νησιού, ενώ στη περίοδο των νοτίων ανέμων οι δυτικές και οι βόρειες παραλίες αποτελούν ιδανική λύση για κολύμβηση.

Παρατίθενται με τυχαία σειρά:

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε και εδώ  ή να διαβάσετε από τον οδηγό σε pdf : https://blogs.sch.gr/agisfere/files/2012/11/milos.pdf