Πασχαλινά V

Έφτασε η ημέρα που τα σχολεία μας θα έκλειναν, για να νιώσουμε και να γιορτάσουμε το Πάσχα.

Φέτος ο εορτασμός θα είναι διαφορετικός, αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικός!!

Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση!! Για το λόγο αυτό θα σας προτείνουμε κάποιες δραστηριότητες, ώστε να απολαύσετε αυτές τις ημέρες.

Μπορούμε να φτιάξουμε πασχαλινές κάρτες, για να τις στείλουμε στο νονό, τη νονά, τους παππούδες μας και σε όποιο άτομο μας λείπει και μέσα να γράψετε ευχές, όπως

“ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ”          “ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ”           “ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ”

 

 

Μπορείτε να βάψετε τα αυγά σας, με διάφορες τεχνικές:

  • Τοποθετούμε ένα φύλλο από κάποιο λουλούδι της αυλής πάνω στο αυγό, τυλίγουμε σε ένα κομμάτι καλσόν, σφίγγουμε καλά, το τοποθετούμε στην κατσαρόλα με τη βαφή και έχουμε ωραίο αποτέλεσμα.

                   

  • Με κλωστές

  • Κάνουμε ντεκουπάζ, τυλίγουμε σε δαντέλες, κάνουμε σχέδια με κηρομπογιές.

 

 

Μπορείτε να παίξετε κυνήγι κρυμμένου θησαυρού, ακολουθώντας το σύνδεσμο:

https://www.oneirovates.com/post/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CF%8C-%CF%80%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B7%CF%83%CE%B1%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%84%CE%B9-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B7?fbclid=IwAR3gqew2r1RuzLq7aQkK9UK1LKNAUWX3xGZ-N-JYuBgUwSQzJSbd5lzcJ88

Να κατασκευάσετε ένα πασχαλινό λαγό, από μια παλιά κάλτσα:

Για να φτιάξουμε τον διακοσμητικό πασχαλινό λαγό θα χρειαστούμε:

κάλτσα, χωνί, ρύζι, σπάγκο ή λαστιχάκι, ψαλίδι, κορδέλα, στυλό ή μαρκαδόρο μαύρο

Αρχικά, χρησιμοποιώντας το χωνί, γεμίζουμε την κάλτσα με ρύζι μέχρι τα 2/3 και την κλείνουμε από πάνω με κοινό λαστιχάκι ή σπάγκο. Σφίγγουμε με άλλο ένα λαστιχάκι (ή σπάγκο) τη γεμισμένη κάλτσα, ώστε να δημιουργήσουμε κεφάλι και σώμα. Κόβουμε ό,τι περισσεύει στο πάνω μέρος με τρόπο που να φτιάξουμε – σχηματίσουμε αυτιά. Τέλος, ζωγραφίζουμε μάτια και στόμα στο λαγουδάκι και δένουμε μια κορδέλα στον λαιμό του.

Αν θέλετε να έχει το λαγουδάκι σας ουρά, μπορείτε να σφίξετε με ένα λαστιχάκι μια μικρή ποσότητα ρυζιού στο πίσω μέρος του, ώστε να σχηματιστεί ένα μικρό μπαλάκι, ή απλά να κολλήσετε μια μπαλίτσα από βαμβάκι.

Μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε πασχαλινές ιστορίες:

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!!