no rotate image set no rotate image set no rotate image set no rotate image set

Πως αλληλεπιδρούν το οικογενειακό με το σχολικό περιβάλλον του παιδιού;

Συγγραφέας: | 9 Δεκεμβρίου 2017
| 1 σχόλιο |

Έχουν γίνει πολλές έρευνες, που έχουν αποδείξει ότι το οικογενειακό περιβάλλον επηρεάζει περισσότερο τη σχολική επίδοση ενός παιδιού, πάρα οι μεταβλητές που περιλαμβάνει μια οργανωμένη σχολική εκπαίδευση, όπως το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών και η ποιότητα διδασκαλίας.

Η εκπαιδευτική εμπειρία αποδεικνύει διαρκώς ότι το σχολείο παρέχει εκπαιδευτικές ευκαιρίες και επιτυγχάνει τους σκοπούς του και τους στόχους του, ανάλογα με το πόσο ομαλό και ισορροπημένο επιτυγχάνει να είναι το οικογενειακό περιβάλλον. Σ΄αυτό το πλαίσιο ενισχύεται η σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ σχολείου και οικογένειας.

Είναι γεγονός ότι γενικά   η συνεργασία μεταξύ σχολείου και οικογένειας στη χώρα μας δεν έχει αναπτυχθεί επαρκώς. Επικρατεί καχυποψία και δυσπιστία μεταξύ γονέων και εκπαιδευτικών και η μεταξύ τους επικοινωνία είναι επιφανειακή έως και ανύπαρκτη. Κι όταν λέμε επιφανειακή εννοούμε τη μορφή των τυπικών σχέσεων στο πλαίσιο συγκεκριμένων υποχρεώσεων, όπως η ενημέρωση γονέων, η επίδοση βαθμών τριμήνου ή τετραμήνου, η παρουσία σε σχολικές εκδηλώσεις. Οι γονείς πολλές φορές εστιάζουν στην εκπλήρωση συγκεκριμένων τυπικών υποχρεώσεων, όπως είναι η παρακολούθηση των εργασιών του μαθητή στο σπίτι.

κάτω από: Χωρίς κατηγορία

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Κατηγορίες