Εργαστήριο Α΄βοηθειών.

Στο πρώτο μέρος του εργαστηρίου με εμπεριστατωμένο θεωρητικό και πρακτικό τρόπο, οι κυρίες Πιτσιάβα Ολυμπία, Μπιμπίκου Βάνα και Βαΐτση Εύη μας παρουσίασαν τις Α΄ Βοήθειες που μπορούμε  να προσφέρουμε οι μικροί μαθητές όταν συμβαίνουν μικροατυχήματα όπως διάστρεμμα, αιμορραγία, μυικές  μικροκακώσεις , τσιμπήματα από έντομα, ελαφρά εγκαύματα.  Μας παρουσίασαν επίσης τις περιπτώσεις της ηλίασης, της ηλεκτροπληξίας, του κινδύνου πνιγμού στη θάλασσα αλλά και του τρόπου μεταφοράς του ασθενή ή τραυματία. Τέλος  μας παρουσίασαν  με πρακτικό τρόπο τις Α΄ βοήθειες που μπορούμε να προσφέρουμε οι μαθητές σε περίπτωση ανάγκης καθώς και τα μέτρα πρόληψης τέτοιων καταστάσεων. Ιδιαίτερης σημασίας και αναφοράς έτυχε το κουτί πρώτων βοηθειών που ετοιμάστηκε από εμάς τους μαθητές καθώς και τα τηλέφωνα ανάγκης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτές τις περιπτώσεις .

Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου χωριστήκαμε σε μικρές ομάδες και με βιωματικό τρόπο εφαρμόσαμε τις οδηγίες που τους έδωσαν οι Επισκέπτριες Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας.

Χρησιμοποιήσαμε το κουτί πρώτων βοηθειών και με τα απαραίτητα υλικά και  ¨δώσαμε¨ τις      Α΄ Βοήθειες στα μέλη της ομάδας μας με την οποία συμμετείχαμε στο εργαστήριο.

 

Φωτογραφικό υλικό

 

IMG_0865 IMG_0866 IMG_0885 IMG_0894 IMG_0927 IMG_0937 IMG_0945 IMG_0946 IMG_0965

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *