Αγαλματάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα!

19 Φεβρουαρίου 2014

Εκπαιδευτική Εκδρομή Στην Ελευσίνα!!!

Συντάκτης: Γιωτα Ξυδη στο Χωρίς κατηγορία    

 Η περιβαλλοντική ομάδα της Α’ Τάξης του 2ου Γυμνασίου Χαλκίδας πραγματοποεί εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελευσίνα, στις 6 Μαρτίου 2014.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα:

Ελευσίνα, αστικό μονοπάτι για μύστες… στην αειφορία”

και έτσι θα περπατήσουν στην πόλη της Ελευσίνας σταματώντας σε σημαντική σημεία, σημεία κλειδιά της πόλης.

Ειδικότερα, όπως λέει το πρόγραμμα του ΚΠΕ Ελευσίνας (Κοντούλη 60, τηλ. 2105546808)

“Το πρόγραμμα είναι μονοήμερο και απευθύνεται σε περιβαλλοντικές ομάδες Β΄/θμιας (Γυμνάσιο, Λύκειο) και Α΄/θμιας (Ε΄, Στ΄ Δημοτικού) Εκπαίδευσης. 
Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η βιωματική ανίχνευση των στοιχείων που συντελούν στη βιωσιμότητα μιας πόλης, η διαπίστωση των καλών πρακτικών που έχουν εφαρμοστεί στην Ελευσίνα, αλλά και των προβλημάτων που χρήζουν αειφορικών λύσεων
Το πρόγραμμα υλοποιείται σε τρεις φάσεις: α) Εισαγωγική ενημέρωση, β) Επίσκεψη στο πεδίο και γ) Συμπεράσματα – Αξιολόγηση. 
Η διαδρομή στην πόλη της Ελευσίνας περιλαμβάνει σταθμούς σε συγκεκριμένα σημεία – κλειδιά σε θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας : Ιερά Οδό, Πλατεία Ηρώων & Αγ. Ζαχαρία, είσοδο Αρχαιολογικού χώρου, πεζόδρομο Νικολαΐδου, βιομηχανικά συγκροτήματα, παραλία Ελευσίνας. 
Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, ανακαλύπτουν, παρατηρούν, παίζουν, καταγράφουν, εξάγουν συμπεράσματα και καταθέτουν τις δικές τους δημιουργικές προτάσεις για το αειφορικό μέλλον της πόλης.

preview

Δημητρα



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση