Δίκιο Αδικία

Θέματα δεοντολογίας δικαστών και social media στο συνέδριο ...

Δίκιο και αδικία είναι δύο έννοιες που χρειάζεται να τις επεξεργαστούμε με τα παιδιά ώστε να μπορούν να προστατεύονται όταν έχουν δίκιο, να μάθουν να φέρονται δίκαια και να κατανοήσουν οτι όλοι οι άνθρωποι έχουμε ίσα δικαιώματα.

Στην προσπάθεια μας αυτή θα μας βοηθήσει το παραμύθι <<Η κόκκινη κοτούλα>> ( https://issuu.com/vsta1/docs/________________________________ ). Μετά την ανάγνωση του παραμυθιού μπορείτε να εξηγήσετε στα παιδιά αν ήταν δίκαιος ή άδικος ο τρόπος που έπραξε η κοτούλα να μην δώσει ψωμί στους φίλους της που δεν την βοήθησαν καθόλου. Στην συνέχεια μπορούν τα παιδιά να ζωγραφίσουν τι θεωρούν δίκαιο/άδικο από το παραμύθι που τους διαβάσατε ή να σκεφτούν διάφορες καταστάσεις δίκιου/αδικίας από την καθημερινή τους ζωή. Ένα καλό παράδειγμα για να δώσετε στα παιδιά σχετικά με την αδικία και το δίκιο είναι οι κανόνες που έχετε θεσπίσει στο σπίτι και για ποιο λόγο τους εφαρμόζετε όλοι προκειμένου να μην αδικηθεί κανείς.

Επειδή δικαιοσύνη δεν σημαίνει πάντα ισότητα, δεν χρειαζόμαστε όλοι το ίδιο πράγμα αλλά ο καθένας πρέπει να παίρνει αυτό που χρειάζεται, δείξτε στα παιδιά την παρακάτω εικόνα. Στο τέλος θα βρείτε εικόνες που θα σας δώσουν αφορμή για συζήτηση με τα παιδιά για το δίκιο και την αδικία. Μπορείτε να τις δείξετε στα παιδιά ή να τις συζητήσετε και να τα αφήσετε μόνα τους να ζωγραφίσουν διάφορες καταστάσεις.

Δίκιο - Αδικία | Βήματα για τη Ζωή - Popi-it.gr

Δίκιο - Αδικία

Δίκιο - Αδικία

Δίκιο - Αδικία

Δίκιο - Αδικία