Γλώσσα Α δημοτικού -τσ – Ο παπουτσωμένος χιονοδρακος

Γεια σου Μάριε ! Αυτός θα είναι ο νέος τρόπος επικοινωνίας μας! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν…

Στο βιβλίο της Γλώσσας μείναμε στο μάθημα με το παπουτσωμένο χιονοδρακο . Συναντήσαμε δύο ήσυχα γραμματακια το τ και το σ που ενώθηκαν κι έγιναν τσ. Ας θυμηθούμε λίγο το μάθημα από το βιβλίο.  Κάνε κλικ πάνω στα χρωματιστά γράμματα ακριβώς από κάτω :

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-A110/717/4746,21389/

Αμέσως θα μεταφερθείς σ αυτή τη σελίδα

Τώρα πρέπει να κατέβεις λίγο πιο κάτω για να βρεις το μάθημα με τον παπουτσωμένο χιονοδρακο. Διάβασε μια φορά το μάθημα για να κάνουμε λίγη εξάσκηση αλλά και για να θυμηθείς τι περιγράφει το μάθημα.

Στο τέλος του μαθήματος έχει ένα κομμάτι παζλ

Θέλω να πατήσεις πάνω του κι αμέσως θα εμφανιστεί μια άσκηση. Οι φωτογραφίες θα σε βοηθήσουν.

Εδώ ειναι το κομμάτι παζλ.

 

Αυτή είναι η άσκηση που θα εμφανιστεί .

 

Πρέπει να συμπληρώσεις τα κενά  χρησιμοποιώντας τις εικόνες που υπάρχουν δίπλα από κάθε κενό. Όποτε βρίσκεις τη λέξη και τη γράφεις σωστά η άσκηση λέει συνέχισε ενώ όταν κάνεις έχεις κάνει λάθος λέει λάθος. Μπορείς να προσπαθήσεις πολλές φορές.

Για κοίτα αυτές τις εικόνες με τις λέξεις

(Η δεύτερη λέξη είναι τσιγάρο)

Θέλω να διαβάσεις πολύ καλά τις λέξεις και μετά να τις γράψεις σε ένα φύλλο χαρτί είτε σαν αντιγραφή είτε κάποιος να σου τις λέει. Μετά θέλω να διαλέξεις 2 λέξεις με στ και 2 λέξεις με τσ και να μου γράψεις προτάσεις. Για να ελέγξω τις ασκήσεις μπορείτε να τις βγάζετε φωτογραφία και να μου τις στέλνετε στο mail μου ή στο messenger για μεγαλύτερη ευκολία.

 

Για οποιαδήποτε απορία τo mail μου είναι afroditekaloudi1983@gmail.com ενώ στο messenger Afroditi Kaloudi.

Αυτά από τη Γλώσσα! Αντίο!