ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΦΥΤΕΥΟΥΜΕ

0

Συγγραφέας: ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΔΡΙΑΝΗΣ | Κατηγορία Χωρίς κατηγορία | , στις 29-07-2020

https://www.facebook.com/followgreenGR/videos/278955296863625/    Οι θάλασσες και οι ωκεανοί αποτελούν πολύτιμο φυσικό πόρο που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Τα θαλάσσια λιβάδια περιορίζουν σημαντικά τις επιπτώσεις που προκαλούν οι ανθρωπογενείς εκπομπές CO2, καθώς μπορούν να απορροφήσουν έως και 35 φορές περισσότερο άνθρακα, σε σύγκριση με τα τροπικά δάση. Όμως η ανθρώπινη δραστηριότητα τα τελευταία 50 χρόνια, έχει μειώσει την έκταση των λιβαδιών Ποσειδωνίας στη Μεσόγειο πάνω από 34%.

Πειραματική καλλιέργεια υποβρύχιων κήπων
Έπειτα από 3 χρόνια πειραματισμού στην εφαρμογή των μεθόδων επαναφύτευσης θαλάσσιων λιβαδιών Ποσειδωνίας δημοσιεύθηκε αυτή την εβδομάδα η σχετική έρευνα του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος στο επιστημονικό περιοδικό Conservation Evidence. Η πειραματική επαναφύτευση έγινε στο νησί των Λειψών στα βόρεια Δωδεκάνησα σε συνεργασία με τα Τμήματα Βιολογίας των Βρετανικών Πανεπιστημίων Essex και West of England, Bristol.
Μπορείτε να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της δημοσίευσης με τίτλο “The use of storm fragments and biodegradable replanting methods allows for a low-impact habitat restoration method of seagrass meadows, in the eastern Aegean Sea” στον σύνδεσμο https://archipelago.gr/i-douleia-mas/dimosiefsis/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων