10 Ιούν 2018

Καλοκαιρινές συμβουλές

Συντάκτης: spetsiotou | Κάτω από: Ενημέρωση μαθητών

Μην αφήνετε ούτε μια μέρα να περνάει, χωρίς να διαβάζετε τις γραμμές ενός κειμένου, ποιητικού ή πεζού. Και να το διατρέχετε γρήγορα σαν διορθωτές και με επαγγελματική στόχευση.

Θυμηθείτε, όσα είπαμε και κάναμε, ή δείτε κάποιες σημειώσεις συμβουλών, που κάποιοι κρατήσατε.

Γιατί, αυτό; Μα, επειδή έτσι «γεμίζετε τον κουμπαρά »σας και οι ιδέες αρχίζουν να κατακλύζουν το μυαλουδάκι σας και ασκείται η δεξιότητά σας να σχηματίζετε συλλογισμούς κλπ με άλλα λόγια ετοιμάζεστε για την ΕΚΘΕΣΗ των εξετάσεων της επόμενης χρονιάς.

Ίσως κάποιοι σκεφθείτε, πως αυτό είναι χρησιμοθηρική συμβουλή.

Δεν πειράζει σκεφθείτε το. Πάλι κερδισμένοι θα είστε. Εκτός αν προτιμάτε να σκεφθείτε, αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο κι από την εποχική επιτυχία σας: Διαβάζοντας κάθε μέρα τώρα στις διακοπές κάτι, ας πούμε κλασσική νεοελληνική λογοτεχνία (βλ. ονόματα κι έργα λογοτεχνών στο βιβλίο σας) θα πλουτίσετε ως άνθρωποι, θα απεγκλωβίσετε συναισθήματα, θα αποκτήσετε συνήθειες που θα εμφυσήσουν στην προσωπικότητά σας ασφαλιστικές δικλείδες στα δύσκολα.

Μην ξεχνάμε το χαϊκού και το λιμερικ. Ασκηθείτε κάθε μέρα. Μιλάτε μεταξύ σας με στίχους. Όταν δυσκολεύεστε να ψάχνετε λέξεις!!! Υπάρχουν και λεξικά.

CC BY-NC 4.0 Αυτή η εργασία έχει άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά-Μη Εμπορική Χρήση 4.0.

Τα σχόλια είναι κλειστά.