Ευρωπαϊκά Προγράμματα

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Έδωσα ευρωπαϊκή διάσταση στα σχολεία που υπηρέτησα με τη συνεργασία μου με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία στα πλαίσια των προγραμμάτων Socrates  και Comenius.

 

Άνοιξη 1991

Ύστερα από αμοιβαίες ανταλλαγές εμού και διαφόρων εκπαιδευτικών του Κολλεγίου “Telford” στο Εδιμβούργο Μ. Βρετανίας στα πλαίσια του Προγράμματος Comenius για την εκπόνηση προγράμματος συνεργασίας μεταξύ των Ελλήνων και Σκωτσέζων μαθητών. Η συνεργασία κορυφώθηκε με την επίσκεψη στο Τ.Ε.Λ. Ν. Μουδανιών ομάδας 10 Βρετανών μαθητών με τους συνοδούς καθηγητές τους.

 

Άνοιξη 1996

Συνεργασία του 36ου Δημοτικού Σχολείου με το Δημοτικό Σχολείο “Emmaus-school” Ολλανδίας με αμοιβαίες ανταλλαγές εμού και Ολλανδών εκπαιδευτικών. Συνεχής συνεργασία των μαθητών των δύο σχολείων που ολοκληρώθηκε σε τρία χρόνια και περιλάμβανε τη γνωριμία των μαθητών της τάξης τους, του σχολείου τους, της πόλης τους με κείμενα στα αγγλικά, έργα ζωγραφικής, φωτογραφίες κλπ, και την εκπόνηση ομαδικών εργασιών πάνω σε θέματα διάφορα, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, αθλητισμός, δημοκρατία και πως λειτουργεί, το θέατρο στην Ελλάδα κλπ.

 

Ὰρχές 1997

Αφού δεχτήκαμε την επίσκεψη Σκωτσέζων εκπαιδευτικών στο 36ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης που συναντήθηκαν με τους Έλληνες μαθητές και συναποφασίσαμε να ακολουθήσουμε κοινό πρόγραμμα, άρχισε συνεργασία του 36ου Δημοτικού Σχολείου με το Δημοτικό Σχολείο “Trinity Academy” του Εδιμβούργου της Μεγάλης Βρετανίας με θέμα το θέατρο στην αρχαιότητα και η επίδρασή του στη σημερινή τέχνη και ολοκληρώθηκε με τη συγγραφή μικρών ιστοριών στα αγγλικά.

 

Φθινόπωρο 1996

Αλληλογραφία εκπαιδευτικών και μαθητών του 36ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης με το Δημοτικό Σχολείο “Italo Calvino” του Μιλάνου Ιταλίας στην αγγλική γλώσσα με προοπτική περαιτέρω συνεργασίας και ανταλλαγών.

 

Φθινόπωρο 1997

Διοργάνωσα εκπαιδευτική επίσκεψη 14 μαθητών του 36ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης στην πόλη Voorschoten στον άξονα Χάγης – Άμστερνταμ από 24-10 μέχρι 30-10-1997. Οι Έλληνες μαθητές παρουσίασαν στο Δημοτικό Σχολείο Emmaus-school, της πόλης που επισκέφθηκαν, την εργασία τους στα αγγλικά με θέμα «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες – Αθλητισμός». Το γεγονός απασχόλησε τα ολλανδικά Μ.Μ.Έ.  Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε από τη γενική γραμματεία Νέας Γενιάς με το ποσό των 300.000 δρχ.

 

Άνοιξη 2013

Υποβολή στο Ι.Κ.Υ. προγράμματος μετάβασής μου στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του OULU Φινλανδίας προς ανταλλαγή εμπειριών πάνω στο φινλανδικό μοντέλο της οργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της αντίστοιχης διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας.  Το πρόγραμμά μου είχε προεγκριθεί και από το φινλανδικό φορέα αλλά η διεθνής συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε για τεχνικούς λόγους της φινλανδικής πλευράς.

 

Αφήστε μια απάντηση