Μέλισσα

Μικρή, μικρή νοικοκυρά

μεγάλη πίτα κάνει.

Τι είναι;

Η μέλισσα, αν και μικρή, είναι το πιο σπουδαίο έντομο για τον άνθρωπο  αλλά και τη φύση. Αν εξαφανιστεί η μέλισσα τότε ο κόσμος όλος κινδυνεύει.

Ας γνωρίσουμε  τη μέλισσα και τον κόσμο της:

Το σώμα της μέλισσας αποτελείται από 3 μέρη:

Νηπιαγωγείο Πυθαγορείου » Blog Archive » Μένω σπίτι και μαθαίνω ...

  1. Το κεφάλι όπου διακρίνουμε τα μάτια , τις κεραίες και την προβοσκίδα με την οποία ρουφάει το νέκταρ από τα λουλούδια.
  2. Τον θώρακα με τα 3 ζευγάρια πόδια και τα 2 ζευγάρια φτερά.
  3. Την κοιλιά που είναι χωρισμένη σε δακτυλίους. Στον τελευταίο δακτύλιο υπάρχει το κεντρί με το οποίο επιτίθεται στους εχθρούς όταν νιώσει ότι απειλείται.

Που κατοικεί;

Η μέλισσα ζει σε μεγάλες οικογένειες που τις ονομάζουμε κυψέλες. Οι κυψέλες μπορεί να είναι φυσικές ή κατασκευασμένες από τον άνθρωπο.

Ορεινή Μέλισσα  Συνένωση μελισσιών με εφημερίδα: Ο πιο πρακτικός - γρήγορος τρόπος!Πηγή: internet

Σε κάθε κυψέλη μπορεί να υπάρχουν μέχρι και 80.000 μέλισσες.Μέσα στην κυψέλη υπάρχει μία βασίλισσα, μερικοί κηφήνες (αγόρια) και οι υπόλοιπες είναι οι εργάτριες. Οι εργάτριες δεν μαζεύουν όλες μέλι. Κάνουν διάφορες δουλειές στην κυψέλη. Άλλες είναι φύλακες, άλλες φροντίζουν την βασίλισσα και τα αυγά της, άλλες καθαρίζουν  τα κελιά της κυψέλης, άλλες τα αερίζουν με τα φτερά τους, άλλες παράγουν κερί και άλλες μαζεύουν το νέκταρ και τη γύρη από τα λουλούδια. Η βασίλισσα δεν δουλεύει παρά μόνο γεννάει αυγά. Οι κηφήνες δεν δουλεύουν και αυτοί, χρησιμεύουν μόνο για να γονιμοποιήσουν την βασίλισσα και μετά πεθαίνουν.

Οι 12 καλύτερες εικόνες του πίνακα Μέλι-Μέλισσες | Μέλι, Έντομα ...

Δείτε τα παρακάτω βίντεο για περισσότερες πληροφορίες

Μέλισσα, ο μαγικός κόσμος των ζώων

Πως φτιάχνουν  το μέλι οι μέλισσες

Μελισσοαποστολές…

1.Γράψτε και ζωγραφίστε την απάντηση στο αίνιγμα.

2. Αντιστοίχιση ποσότητας με αριθμό

https://www.liveworksheets.com/bs517681ft

3. Δημιουργήστε μαζί με τη μαμά στην κουζίνα. Φτιάξτε νόστιμους λουκουμάδες ή τηγανίτες  και βρέξτε  τους  με μέλι. Καταγράψτε την συνταγή και στείλτε τη για να τη φτιάξω κι εγώ.

4. Κατασκευάστε μελισσούλες.

  Οι 76 καλύτερες εικόνες του πίνακα εντομα | Έντομα, Κλασσική ...  4nipgast's blog » Blog Archive » Πεταλούδα-μέλισσα  είδη υπόδησης εξαιρετική ποιότητα 100% ποιότητα melissa binteo ...

Πηγή:Internet