Βιβλιοπροτάσεις

19 Νοέμβριος 2018

Το βιβλίο  θεωρείται ένα βιβλίο-σταθμός, τόσο για το ευρύ κοινό όσο και για τους ίδιους τους ειδικούς επιστήμονες, ένα από εκείνα τα βιβλία που άφησαν εποχή παραμένοντας πάντοτε επίκαιρα. Το βιβλίο είναι το πρώτο που αναφέρθηκε στην ιστορία του αρχέγονου σύμπαντος, πείθοντας ειδικούς και μη ότι όχι μόνο αυτό θεωρείται δυνατό αλλά ότι «δουλεύει» και μάλιστα αρκετά ικανοποιητικά. Και μόνο για αυτόν τον λόγο, πρέπει να διαβαστεί από όλους όσοι έχουν ενδιαφέρον να μάθουν ποια είναι η Ιστορία μας.Η θεωρία της μεγάλης έκρηξης και η περιγραφή των πρώτων τριών λεπτών της δημιουργίας ξεδιπλώνονται αριστοτεχνικά στις σελίδες αυτού του βιβλίου αλλάζοντας μια για πάντα τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβ ανόμαστε το σύμπαν.

Η Καµίγ, τριάντα οκτώ ετών και τεσσάρων µηνών, έχει φαινοµενικά όσα της χρειάζονται για να είναι ευτυχισµένη. Γιατί λο

ιπόν νιώθει ότι η ευτυχία τής γλιστρά µέσα από τα χέρια; Το µόνο που θέλει είναι να ξαναβρεί τον δρόµο της χαράς και της δηµιουργίας. Όταν ο Κλοντ, ο οποίος της συστήνεται ως ρουτινολόγος, της προτείνει έναν πρωτότυπο τρόπο για να τη βοηθήσει, εκείνη δέχεται χωρίς δισταγµό. Μέσα από εκπληκτικές, δηµιουργικές και πλούσιες σε νοήµατα εµπειρίες, βήµα βήµα, θα αλλάξει εντελώς τη ζωή της και θα κατακτήσει τα όνειρά της…

Γιατί και με ποιον τρόπο, οι θεωρίες του Αϊνστάιν μας οδήγησαν σε μια επαναστατική θεώρηση του χρόνου, του χώρου και της ύλης… και άλλαξαν δραματικά τον τρόπο σκέψης μας για τον κόσμο;Καθήστε αναπαυτικά σε μια ξαπλώστρα, και αφήστε τον Marc Lachieze-Rey να σας ξεναγήσει στα μοναπάτια που οδηγούν από τη σχετικότητα στη Μεγάλη Έκρηξη και τις μελανές οπές. Ανακαλύψτε τα μυστικά της καμπύλωσης του χωροχρόνου.Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, παρακολουθούμε την εντυπωσιακή εξέλιξη της σύγχρονης φυσικής και της σχετικιστικής κοσμολογίας αλλά και τα ανοιχτά ερωτήματα που αφήνουν για τη  σύγχρονη έρευνα.

Ιρίση Α.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση