Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα 2018

Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει να φέρει τον κώδικα και την ψηφιακή παιδεία σε όλους με τρόπο διασκεδαστικό και συναρπαστικό.

Η εβδομάδα του κώδικα της ΕΕ είναι ένα κίνημα που γιορτάζει τη δημιουργικότητα, την επίλυση προβλημάτων και τη συνεργασία μέσω προγραμμάτων προγραμματισμού και άλλων τεχνολογικών δραστηριοτήτων. Η ιδέα είναι να καταστεί ο προγραμματισμός περισσότερο κατανοητός, να γίνει αντιληπτό στους νέους, τους ενήλικες και τους ηλικιωμένους πώς θα μπορούν να περιγράφουν  τις ιδέες τους με κώδικα, να απομυθοποιηθούν αυτές οι δεξιότητες και να βρεθούν άνθρωποι με κίνητρο μαζί για να μάθουν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υποστηρίζει την πρωτοβουλία για την Ευρωπαϊκή εβδομάδα κώδικα (EU Code Week), η οποία πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018 ως μέσο διάδοσης του κώδικα στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, με στόχο τη συμμετοχή τουλάχιστον του 50% των σχολείων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εβδομάδα κώδικα μέχρι το 2020. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα, η Mathemagenesis ΙΚΕ, εταιρεία e-learning με έδρα τη Θεσσαλονίκη και μέλος της «Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση», ενδιαφέρεται να συμμετάσχει με τη δράση “Code School”.

Πρόκειται για δράση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με εμβέλεια την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο της οποίας οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για εφτά ημέρες σε εικοσιτετράωρη βάση (24/7) σε μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων (online courses) μέσω της πλατφόρμας https://ecoursesacademy.com/.

Αναλυτικότερα, η δράση απευθύνεται σε μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 14 έως 18 ετών, που διαθέτουν ελάχιστη ή καθόλου γνώση προγραμματισμού. Στόχος είναι η εκμάθηση προγραμματισμού, καθώς και η κατασκευή ιστοσελίδωνεφαρμογώνπρογραμμάτων ή παιχνιδιών. Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα  από οποιοδήποτε σημείο βρίσκονται, αρκεί να διαθέτουν ηλεκτρονικό υπολογιστή και σύνδεση στο διαδίκτυο.

Πληροφορίες θα βρείτε στο https://ecoursesacademy.com/courses. Όποιος ενδιαφέρεται πρέπει να διαλέξει ένα από τα προτεινόμενα:
Programming :Matlab , Java , C Programming, C# ,Android Development , Visual Basic
Web : DreamWeaver , WordPress, Joomla ,Drupal
3D & Animation : 3Ds Max ,Blender , 3Ds Max Mental Ray
Ο κάθε μαθητής που θα εγγραφεί θα λάβει περαιτέρω οδηγίες και ένα link για την ενεργοποίηση του μαθήματος που έχει επιλέξει μέσω email και θα έχει 1 μήνα για να ολοκληρώσει την παρακολούθηση.

Δημοσιεύθηκε στην Γενικά και χαρακτηρίσθηκε , . Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση