Δελτίο τύπου για την Ημερίδα του ΠΕΚΕΣ: «Πᾶν ἀριθμὸς ἐστὶν!»

Το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ελληνική Μαθηματική Εταιρία (ΕΜΕ) – Παράρτημα Αχαΐας, με το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και με την υποστήριξη των Παραρτημάτων της ΕΜΕ Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας διοργανώνει εκδήλωση – ημερίδα με τίτλο:

«Πᾶν ἀριθμός ἐστίν!».

Η ημερίδα πραγματοποιείται  με αφορμή την ανακήρυξη του έτους 2018 ως «Έτους Μαθηματικών» στην Ελλάδα από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και τον εορτασμό των 100 χρόνων λειτουργίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Σκοπός της ημερίδας είναι αφενός η προβολή και η ανάδειξη της σημασίας των Μαθηματικών και του ρόλου τους στη δημιουργία και την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού, αφετέρου η πρώτη επίσημη επαφή του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας με την εκπαιδευτική κοινότητα και την ευρύτερη τοπική κοινωνία.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, στελέχη της εκπαίδευσης, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, στελέχη εκπαίδευσης, αλλά και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα και τοπική κοινωνία.

Κεντρικοί ομιλητές της ημερίδας θα είναι ο κ. Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών, η κ. Χρυσή Κοκολογιαννάκη, Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και ο κ. Κωνσταντίνος Ζαχάρος, Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.) του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις καλών πρακτικών από εκπαιδευτικούς προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Επίσης θα υλοποιηθούν τέσσερα παράλληλα εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Π/θμιας και Δ/θμιας εκπαίδευσης, τα οποία θα συντονίζονται από διακεκριμένους επιστήμονες στον χώρο της εκπαίδευσης. Μπορείτε να ενημερωθείτε και να εκδηλώσετε ενδιαφέρον για τα διαθέσιμα εργαστήρια κάνοντας κλικ εδώ. Σε περίπτωση που ο αριθμός των δηλώσεων υπερβαίνει τον προβλεπόμενο αριθμό συμμετεχόντων, θα πραγματοποιηθεί κλήρωση. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον σύνδεσμο https://bit.ly/2zJJUmG  ή τον ιστότοπο του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Δυτικής Ελλάδας https://blogs.sch.gr/pekesde .

 

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης των εργασιών της ημερίδας καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια.

Η  ημερίδα θα λάβει χώρα την  Παρασκευή 14/12/2018 και ώρα 16.00 – 21.30 στο Συνεδριακό κέντρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας.

 

Αφήστε μια απάντηση