Επιτραπέζια παιχνίδια!

Τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένα τεράστιο εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια μας! Προσφέρουν γνώσεις, καλλιεργούν δεξιότητες και, φυσικά, είναι διασκεδαστικά!

Παίζοντας ένα επιτραπέζιο εξασκείσαι σε διάφορα σενάρια συμπεριφοράς τα οποία είναι χρήσιμα στη ζωή:  να τηρείς τη σειρά των παικτών, να παίζεις σύμφωνα με τους κανόνες και ταυτόχρονα να παρακολουθείς τις κινήσεις των άλλων παικτών για να δεις εάν είναι σωστές, να παίζεις με στρατηγική και τόσα άλλα…

Μου αρέσει πολύ να χρησιμοποιώ επιτραπέζια στη διδασκαλία και έχω γράψει άλλα δυο σχετικά άρθρα. Αυτή τη φορά αποφασίσαμε, αντί να χρησιμοποιήσουμε κάποιο γνωστό επιτραπέζιο, να φτιάξουμε εμείς τα δικά μας παιχνίδια!

Το θέμα ήταν το μόνο που ήταν δοσμένο από εμένα: έπρεπε να είναι επιτραπέζια για την κυκλοφοριακή αγωγή.  Όλα τα άλλα τα αποφάσισαν και τα υλοποίησαν τα παιδιά. Το μόνο που έκανα εν είδει βοηθείας ήταν να τους δείξω το προσχέδιο του ταμπλό ενός παιχνιδιού που σχεδίασα μόνος μου για να πάρουν μια ιδέα.

Τα παιδιά έπρεπε να σκεφτούν τι ήθελαν να φτιάξουν και να χειριστούν χάρακες για να το σχεδιάσουν. Μετά έπρεπε να διακοσμήσουν το σχέδιό τους και να φτιάξουν κάρτες ερωτήσεων και δραστηριοτήτων. Για πιόνια χρησιμοποιήσαμε πλαστικά καπάκια από μπουκάλια.

Εκτός από τα ταμπλό, τα παιδιά επινόησαν και τρόπους για να παίζουν τα παιχνίδια αυτά! Είναι από τις στιγμές αυτές που θαυμάζει κανείς τη φαντασία και την ευελιξία των παιδιών! Με υλικά μηδαμινού κόστους κατόρθωσαν να φτιάξουν αισθητικά όμορφα επιτραπέζια και να περάσουν καλά!

Η ομορφιά βρίσκεται στην απλότητα!

 

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση