Κανταϊφι

Καταΐφι

ΚαταΐφιΥλικά

  • 1 ¼ φύλλο καταΐφι
  • 4 φλυτζάνια αμυγδαλόψιχα
  • 1 ½ φλ. βούτυρο
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές ζάχαρη

 

Για το σιρόπι

  • 1 ½ κιλό ζάχαρη
  • 5 φλυτζάνια νερό
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 1 κουτ. χυμό λεμονιού

 

 

 

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τα αυγά, τη ζάχαρη και την κανέλα.
  2. Ανοίγετε το καταΐφι και πρσθέτετε μια κουταλιά γέμιση στο κάθε κομμάτι.
  3. Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ρίχνουμε μια κουταλιά λιωμένο βούτυρο στο κάθε κομμάτι.
  4. Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο και το περιλούζουμε με το σιρόπι ζεστό.

 

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων