Γονείς, τι γνωρίζετε για το Διαδίκτυο;

γη2-2

   Στην προσπάθεια διερεύνησης των γνώσεων των γονέων των μαθητών γύρω από το Διαδίκτυο, ομάδα μαθητών, με τη βοήθεια της εφαρμογής Google Forms δημιούργησε ερωτηματολόγιο δύο ενοτήτων.

   Στην 1η ενότητα διερευνάται το κατά πόσο οι γονείς γνωρίζουν το Διαδίκτυο, πώς και από πότε το χρησιμοποιούν, τους λόγους που το χρησιμοποιούν και την επίδραση που έχει αυτό στην ζωή τους και τέλος το κατά πόσο γνωρίζουν τους κινδύνους που «ελλοχεύουν» κατά και από τη χρήση του.

   Στην 2η ενότητα διερευνάται η άποψή τους και η γνώση τους ως προς την χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά τους καθώς και τις θετικές ή αρνητικές επιδράσεις αυτής στη ζωή τους.

   Παραθέτουμε το σύνδεσμο του ερωτηματολογίου : https://forms.gle/WwXPGRF45qSSd1za7

   Ο σύνδεσμος απεστάλη στους γονείς από τους μαθητές μέσω mail.

Ομάδα μαθητών ανέλαβε την παρουσίαση μέσω γραφημάτων των απαντήσεων των γονέων μαζί με την εξαγωγή των σχετικών συμπερασμάτων.

   Παραθέτουμε την παρουσίαση που δημιουργήθηκε με την εφαρμογή Powerpoint:

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΟΝΕΩΝ

   Από τις απαντήσεις των γονέων προέκυψε ότι γνωρίζουν αρκετά για το Διαδίκτυο, το οποίο, λόγω και του φάσματος της ηλικίας που καλύπτουν, χρησιμοποιούν από αρκετά νεαρή ηλικία. Χρησιμοποιούν δε όλο το φάσμα των υπηρεσιών του σε καθημερινή βάση. Είναι γνώστες των κινδύνων που περιλαμβάνει η υπερβολική και αλόγιστη χρήση του και προσπαθούν να προστατέψουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους αυτούς και να τα ωθήσουν στην ορθή και ευεργετική χρήση του. Εύγε στους γονείς μας.