Η Ελλάς ευγνωμονούσα

Θεόδωρος Βρυζάκης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Πρόκειται για έργο με ιδιαίτερο συμβολισμό, αφού απεικονίζει την Ελλάδα με τη μορφή νέας στεφανωμένης γυναίκας, ενδεδυμένης αρχαιοπρεπώς, εν μέσω αγωνιστών της Επανάστασης του 1821, να έχει σπάσει τις αλυσίδες της σκλαβιάς από τα πόδια της.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΡΥΖΑΚΗΣ

Γεννημένος στη Θήβα το 1814, επτά χρόνια πριν από την κήρυξη της Επανάστασης του 1821, ο Θεόδωρος Βρυζάκης έζησε τα σκληρά χρόνια του απελευθερωτικού αγώνα μέχρι την ίδρυση του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Πέθανε στο Μόναχο το 1878 και κηδεύτηκε στο τότε Α΄ Νεκροταφείο της πόλης. Με την διαθήκη του, άφησε κληρονομιά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όλα τα έργα τού ατελιέ του καθώς και 760 μάρκα για την επισκευή της οροφής της ελληνικής εκκλησίας του Σωτήρος (Salvatorkirche) στο Μόναχο.

ΕΡΓΑ 

ΠΗΓΗ:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CF%8C%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%92%CF%81%CF%85%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82

 

 

Δημοσιεύθηκε στη 1821 | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης

 

Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης  ήταν Έλληνας αρχιστράτηγος και ηγετική μορφή της Επανάστασης του 1821. Γεννήθηκε στο Ραμοβούνι της Μεσσηνίας, αν και η οικογένειά του ζούσε στο Λιμποβίσι Αρκαδίας και πέρασε τα παιδικά του χρόνια στον πύργο της Καστάνιτσας στη Μάνη.  Πέθανε στις 4 Φεβρουαρίου 1843 , από εγκεφαλικό, έχοντας επιστρέψει από γλέντι στα βασιλικά ανάκτορα.

ΜΑΧΕΣ

 

  • Μάχη των Δερβενακίων
  • Νίκη στο Βαλτέτσι
  • Άλωση της Τριπολιτσάς

Πηγή:https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%98%CE%B5%CF%8C%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%9A%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CF%84%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82

 

Δημοσιεύθηκε στη 1821 | Ετικέτες: | Σχολιάστε

τι είναι προτόκολο επικεινωνίας

Ως Πρωτόκολλο επικοινωνίας ορίζεται ένα σύνολο κανόνων συμφωνημένων και από τα δυο επικοινωνούντα μέρη και που εξυπηρετούν την μεταξύ τους ανταλλαγή πληροφοριών. Το πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι δηλαδή μια δέσμη κανόνων στους οποίους στηρίζεται η επικοινωνία των συσκευών (συνήθως, αλλά όχι πάντα, υπολογιστών) σε ένα δίκτυο. Οι κανόνες αυτοί καθορίζουν τη μορφή, το χρόνο και τη σειρά μετάδοσης των πληροφοριών στο δίκτυο. Εκτελούν, επίσης, έλεγχο και διόρθωση σφαλμάτων στη διάρκεια μετάδοσης των πληροφοριών. Υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα επικοινωνίας, τα οποία προκαλούν πολλές φορές σύγχυση στους χρήστες. Ευτυχώς σήμερα, παρόλο που δεν υπάρχει κάποιο που να είναι καθιερωμένο πρότυπο, με την εξάπλωση των Windows και του Διαδικτύου, τα πρωτόκολλα που είναι περισσότερο διαδεδομένα είναι το TCP/IP, το NETBEUI και το IPX/SPX.

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

μετάφραση

https://www.bing.com/translator

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

καιρός θεσσαλονίκης

https://www.meteo.gr/cf.cfm?city_id=69

 

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

δεύτερο μήνυμα

  1. Πεμπτή
  2. Φεβρουάριος
  3. 2021

https://youtu.be/icQeiq5hZ3s

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | Σχολιάστε

Καλημέρα κόσμε!

Καλωσήρθατε στο Blogs.sch.gr. Αυτό είναι το πρώτο σας άρθρο. Αλλάξτε το ή διαγράψτε το και αρχίστε το «Ιστολογείν»!

Δημοσιεύθηκε στη Χωρίς κατηγορία | 1 σχόλιο