Κάθε κάθε κάθε μα κάθε Χριστούγεννα δεν γίνετε να λείπει αυτό το γλυκό ….. Οι κουραμπιέδες και για αυτό επέλεξα να σας δείξω την συνταγή ….

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες

Συστατικά

  • 500 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γ. βανίλια σε σκόνη
  • 1 κ.γ. ανθόνερο
  • 30 γρ. λικέρ πικραμύγδαλο, ή κονιάκ ή ρούμι
  • 200-280 γρ. αμύγδαλο φιλέ, ή χοντροκομμένο, ανάλατο και καβουρδισμένο
  • 900 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση

  • 1 κ.σ. ανθόνερο
  • 300 γρ. ζάχαρη άχνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το φτερό για 10-15 λεπτά να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια σε σκόνη, το ανθόνερο, το λικέρ πικραμύγδαλο και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
  • Σπάμε το αμύγδαλο με τα χέρια μας για να το κάνουμε τρίμμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ.
  • Ανακατεύουμε το μείγμα με μια κουτάλα, πολύ απαλά για να μην πέσει ο όγκος του μείγματος. Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
  • Πλάθουμε μπαλάκια 30 γρ. το κάθε ένα και μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Πιέζουμε ελαφρά στο κέντρο με το δάχτυλό μας και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το μείγμα.
  • Βάζουμε μια στρώση από τους κουραμπιέδες στην πιατέλα σερβιρίσματος, ψεκάζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλους τους κουραμπιέδες και σερβίρουμε.

Αααα… και τα μελομακαρονα !!!!!!!!! Να η συνταγή τους !

Συστατικά

  • 200 γρ. χουρμάδες, απυρήνωτους
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 150 γρ. βρόμη
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, + έξτρα για σερβίρισμα
  • χυμό πορτοκαλιού, από 1 μικρό πορτοκάλι
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τους χουρμάδες με το κονιάκ, και τα αφήνουμε για 30 λεπτά να μουλιάσουν. Μπορούμε να μουλιάσουμε τους χουρμάδες και σε σκέτο νερό αν δεν θέλουμε να βάλουμε αλκοόλ στη συνταγή.
  • Χτυπάμε στο μούλτι τη βρόμη και την καρυδόψιχα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να γίνουν σκόνη.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ξύσμα από το πορτοκάλι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το τζίντζερ.
  • Στραγγίζουμε καλά τους χουρμάδες από το κονιάκ και τους ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το μέλι και τον χυμό. Χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθούν και να γίνουν πάστα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα.
  • Πλάθουμε σε μελομακάρονα 30 γρ., και με την πίσω πλευρά μιας κουτάλας τρυπητής αράχνης ή με ένα κόσκινο ρολάρουμε τα μελομακάρονα ώστε να δημιουργήσουμε σχεδιάκια.
  • Διακοσμούμε με λιωμένη κουβερτούρα, καρυδόψιχα και σερβίρουμε.

Ευχαριστουμε Χριστινα & Μαρια !

Κατηγορίες: Συνταγές ☕

❤❤❤Xkarkoulia ❤❤❤

Με λένε Χριστίνα Κ. Είμαι 9 χρόνων και πάω πέμπτη τάξη !

Λατρεύω τα ζώα. Ξέρω να παίζω κιθάρα ????????.

Στον ελεύθερό μου χρόνο κάνω ποδήλατο ή σκαρφαλώνω σε δέντρα.

Τα αγαπημένα μου χρώματα είναι το κίτρινο ???? το πράσινο ???? και το μπλε ????. Τα αγαπημένα μου αθλήματα είναι το ποδόσφαιρο⚽ το μπάσκετ ????το τένις ????και το handball.

Είμαι καλή και στα 4. Επίσης μου αρέσει πολύ η μαγειρική ???????? , η ζαχαροπλαστική ????και η ζωγραφική ????.

Εσένα τι σου αρέσει πιο πολύ ;

Κανε μου αίτημα και δεν θα χάσεις !


Περισσότερες πληροφορίες

7 σχόλια

???? Μαρία · 22 Δεκεμβρίου 2020 στο 5:55 ΜΜ

τέλειο!!!

❤❤❤Xkarkoulia ❤❤❤ · 22 Δεκεμβρίου 2020 στο 5:57 ΜΜ

Ευχαριστω !

Αλικη Κ. ???????????? · 23 Δεκεμβρίου 2020 στο 3:53 ΜΜ

Μύρισαν ως εδώ !!! Μιαμι !
????????????????????????????????????????????????????????????????

❤❤❤Xkarkoulia ❤❤❤ · 23 Δεκεμβρίου 2020 στο 3:58 ΜΜ

ΧΑΧΑΧΑ !Ευχαριστω ❤

❤Μυρσίνη❤ · 23 Δεκεμβρίου 2020 στο 4:56 ΜΜ

ωραιες συνταγες !

ΑΤΣΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ · 23 Δεκεμβρίου 2020 στο 6:14 ΜΜ

ωραία συνταγή αυτή!

❤❤❤Xkarkoulia ❤❤❤ · 23 Δεκεμβρίου 2020 στο 6:15 ΜΜ

Ευχαριστω κοριστια !

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων