Ο πανάρχαιος, τιμημένος Οίκος των Μπλακ!

Γενικές πληροφορίες:

Η οικογένεια Μπλακ είναι μια από τις μεγαλύτερες και παλαιότερες οικογένειες μάγων με καθαρό αίμα στη Μεγάλη Βρετανία. Είχαν συγγένεια με τις περισσότερες οικογένειες μάγων όπως με την οικογένεια Μαλφόι και Λεστρέιντζ καθώς και αργότερα απέκτησαν συγγένεια και με τις οικογένειες Γουέσλι, Πότερ, Τονκς και Ρίντλ. Δυστυχώς όμως η οικογένεια εξαφανίστηκε από την αρσενική πλευρά έπειτα από τον θάνατο του Σείριου και του Ρέγκελους. Ωστόσο συνεχίστηκε από την γυναικεία πλευρά μέσω της οικογένειας Μαλφόι, του Τέντι Λούπιν και της Ντέλφι.

Το όνομα της οικογένειας:

Στη δυτική κουλτούρα, το μαύρο χρώμα συνήθως συνδέεται με το κακό, το σκοτάδι και τη μαγεία, αλλά και με το κύρος και την κομψότητα – κατάλληλο για τα πλούσια μέλη της οικογένειας. Οι Μπλακ  έχουν επίσης συνδεθεί με τη ζωή και την ευημερία από άλλους πολιτισμούς. Στην αρχαία Κίνα, το μαύρο ήταν το σύμβολο του στοιχείου του νερού, το οποίο αντιστοιχεί επίσης στη Slytherin , τον κοιτώνα του Hogwarts όπου σχεδόν όλα τα μέλη της κατατάχθηκαν εκεί. Στην Αγγλία, το μαύρο αντιπροσωπεύει το σκοτάδι και την άγνοια. Έναν πιθανό υπαινιγμό για την προκατάληψη της οικογένειας περί καθαρότητας του αίματος. Όμως το Μπλακ μπορεί να σχετίζεται και με το μαύρο χρώμα καθώς και το χλωμό μιας και τα περισσότερα μέλη του οίκου είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά.

Εξωτερική Εμφάνιση:

tumblr_inline_n6r6kyo0TD1r5ccn9

Οι Μπλακ είχαν όμορφα χαρακτηριστικά. Ήταν ψηλοί, αδύνατοι και είχαν ωχρό δέρμα. Είχαν μαύρα μαλλιά και μάτια, με εξαίρεση τη Ναρκίσσα Μαλφόι, η οποία ήταν ξανθιά, την Ανδρομέδα Τονκς, που είχε καστανά μάτια και, βέβαια, τον Σείριο, του οποίου τα μάτια ήταν γκρίζα. Η εξωτερική τους εμφάνιση ήταν αριστοκρατική, πράγμα συμβατό με τις απόψεις τους ότι αποτελούσαν την υψηλή αριστοκρατία του μαγικού κόσμου. Την όμορφη εξωτερική εμφάνιση διατήρησαν, ο Σείριος και η Μπέλατριξ, ακόμα και μετά την φυλάκισή τους στο Αζκαμπάν, πράγμα σπάνιο για κρατούμενο στην εν λόγω φυλακή, δεδομένων των δύσκολων συνθηκών κράτησης.

Ο πλούτος:

tumblr_inline_nl7l25Zygv1s8wp3s-1445545340

Η οικογένεια διέθετε μεγάλη περιουσία, πράγμα που φαίνεται καταρχάς από την ιδιοκτησία τους στο Γκρίμολντ Πλέις αριθμός 12. Στην Μαγική Τράπεζα Γκρίνγκοτς υπήρχε ένα χρηματοκιβώτιο υψίστης ασφαλείας, το Vault 711, το οποίο ανήκε στον Σείριο και μετά τον θάνατό του πέρασε στην ιδιοκτησία του Χάρι Πότερ περιέχοντας “μια σημαντική ποσότητα χρυσού”.

Η μανία της οικογένειας περί καθαρότητας του αίματος:

Ο οίκος των Μπλακ έδινε τεράστια σημασία στην καθαρότητα του αίματος μιας και περιφρονούσαν τους Μαγκλ και τους Σκουίμπ χαρακτηρίζοντας τους προδότες του αίματος. Αυτή η μανία τους φαίνεται και από το  σύνθημα της οικογένειας που ήταν Toujours Pur που σημαίνει <<Πάντα καθαρό>> στα γαλλικά. Πιθανότατα οι αντιλήψεις των Μπλακ να ήταν και αυτές που οδήγησαν αρκετά μέλη της οικογένειας με το μέρος του Βόλντεμορτ.  Αρκετοί μάλιστα από αυτούς έγιναν και Θανατοφάγοι όπως η Μπέλατριξ Λεστρέιντζ.  Επειδή όλο και περισσότεροι μάγοι παντρεύονταν μαγκλ, οι οικογένειες με ανόθευτο αίμα είχαν περιοριστεί αισθητά και έτσι πολλοί Μπλακ παντρεύονταν ακόμη και μακρινά ξαδέλφια τους.

Η ταπιτσερί των Μπλακ:

Η οικογένεια Μπλακ είναι γνωστή και για την ταπετσαρί με όλα τα μέλη της. Σύμφωνα με τον Σείριο Μπλακ η μητέρα του αφαιρούσε από το δέντρο της οικογένειας όσους θεωρούσε προδότες του αίματος καθώς και έκανε ένα ξόρκι μόνιμης επικόλλησης της ταπιτσερί στον τοίχο ώστε κανείς να μην μπορεί να την αφαιρέσει. Γνωστά μέλη που αφαιρέθηκαν από το οικογενειακό δέντρο είναι ο Σείριος Μπλακ και η  Ανδρομέδα Τονκς .

 

Αποτέλεσμα εικόνας για γενεαλογικο δενδρο black harry potter

Γνωστά μέλη του οίκου:

  • Ανδρομέδα Τονκς
  • Μπέλατριξ Λεστρέιντζ
  • Ναρκίσα Μαλφόι
  • Φινέας Νίγκελους Μλακ
  • Ρέγκουλους Μπλακ
  • Σείριος Μπλακ

 

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων