Durmstrang Institute

Γενικές πληροφορίες:

Το Durmstrang είναι μία από τις μεγαλύτερες σχολές μαγείας η οποία είναι περισσότερο γνωστή για την στροφή της στις Σκοτεινές Τέχνες. Από τις ζεστές στολές τους καταλαβαίνουμε πως η σχολή βρίσκεται βόρεια και πιο συγκεκριμένα κοντά στην Βουλγαρία. Επίσης το Durmstrang δέχεται μαθητές από όλον τον κόσμο εκτός από αυτούς που είναιι γεννημένοι από μαγκλ. Αυτό το γεγονός καθώς και το ότι έδειχνε ιδιαίτερη έμφαση στις Σκοτεινές Τέχνες δεν την κάνει και τόσο αγαπητή σχολή.

Οικόσημο:

Το κάστρο της σχολής:

Το κάστρο τους δεν είναι  τόσο μεγάλο όσο του Χόγκουαρτς και αποτελούταν από τέσσερεις ορόφους . Ακόμη η σχολή περιβάλλεται από βουνά και λίμνες οι οποίες τον χειμώνα είναι εντελώς παγωμένες. Επιπλέον ανάβουν και κάποιες μαγικές φωτιές σε ειδικές περιστάσεις όπως γιορτές. Γενικά δεν γνωρίζουμε και πολλά για το πως είναι το κάστρο τους ούτε για το που ακριβώς βρίσκεται μιας και οι Durmstrang προσπαθούσαν να κρατήσουν την τοποθεσία τους μυστική.

Στολή:

Οι μαθητές στο σχολείο φοράνε γούνινους μανδύες, καπέλα γούνας και κόκκινους μανδύες.

Γκέλερτ Γκρίντεβαλντ: ο καλύτερος μαθητής της σχολής:

Στη δεκαετία του 1880 ή του 1890, ο Γκέλερτ Γκρίντεβαλντ έγινε δεκτός στο Durmstrang Institute. Αν και το σχολείο ήταν προσανατολισμένο προς τις Σκοτεινές Τέχνες , τα πειράματα του Grindelwald στη σκοτεινή μαγεία θεωρήθηκαν πολύ επικίνδυνα για τους μαθητές. Μετά από ένα  χρονικό διάστημα, το Durmstrang δεν μπορούσε πλέον να αγνοήσει τις επικίνδυνες μελέτες του Grindelwald και τον απέβαλλε. Πριν αποβληθεί χάραξε σε έναν τοίχο το σήμα του, το σήμα των Κλήρων του Θανάτου. Ο Γκρίντεβαλντ θεωρείται ο καλύτερος μαθητής της σχολής όλων αυτών των χρόνων παρά τα επικίνδυνα μάγια που έκανε.

Γνωστοί μαθητές που πέρασαν από την σχολή:

  • Βίκτωρ Κραμ
  • Ίγκορ Καρκάροφ
  • Γκέλερτ Γκρίντεβαλντ
  • Και παραλίγο να ήταν και ο Ντράκο Μαλφόι γιατί ο πατέρας του ήθελε να τον στείλει εκεί όμως δυστυχώς η μητέρα του τους έπεισε να πάει στο Χόγκουαρτς και ποιος την πλήρωσε;…. Ο Χάρι!

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων