Beauxbatons Academy of Magic

Γενικές πληροφορίες: 

Η Ακαδημία Beauxbatons  είναι η γαλλική σχολή μάγων , που βρίσκεται στα βουνά των Πυρηναίων της νότιας Γαλλίας. Το σχολείο πήρε πολλούς από τους  μαθητές του από τη Γαλλία, καθώς και μεγάλους αριθμούς από την Ισπανία, την Πορτογαλία , τις Κάτω Χώρες, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο . Είναι άγνωστο εάν επιτρέπονται μαθητές από άλλες χώρες. 

Το οικόσημο τους:

Το οικόσημο του σχολείου αποτελείται από δύο χρυσές ράβδους που διασταυρώνονται το ένα πάνω στο άλλο, το καθένα πυροβολεί τρία αστέρια.

Το κάστρο της σχολής:

Το κάστρο του Beauxbatons ήταν ένας όμορφος πύργος περιτριγυρισμένος από μαγευτικούς κήπους και σιντριβάνια που δημιουργήθηκαν μαγικά από τα γύρω βουνά και στεκόταν για πάνω από επτακόσια χρόνια. Η αίθουσα φαγητού ήταν διακοσμημένη με υπέροχα, λαμπερά γλυπτά πάγου τις γιορτές και κυρίως τα Χριστούγεννα. Επίσης υπάρχει ένα πολύ όμορφο σιντριβάνι στη μέση του πάρκου του σχολείου το οποίο θεωρείται πως έχει θεραπευτικές δυνάμεις.

Στολή:

Οι μαθητές του Beauxbatons φορούσαν απαλές μπλε ρόμπες από λεπτό μετάξι. Όπως θυμόμαστε και από την Φλερ Ντελακούρ στην τέταρτη ταινία οι στολές τους ήταν αρκετά εντυπωσιακές!

Γνωστοί μάγοι και μάγισσες που πέρασαν από την σχολή:

  • Νίκολας Φλαμέλ
  • Φλερ Ντελακούρ
  • Γκαμπριέλ Ντελακούρ
  • Μαντάμ Μαξίμ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων