Crème Brûlée

Συστατικά

  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 75 γρ. γάλα
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 3 κρόκους, από μέτρια αβγά

Για το σερβίρισμα

  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 100ο C στον αέρα.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη μισή ζάχαρη.
  • Χωρίζουμε τη βανίλια στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τους βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τον λοβό.
  • Μεταφέρουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί το μείγμα.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους, την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά με ένα σύρμα χειρός.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα της κατσαρόλας, αφαιρούμε από τη φωτιά και το βάζουμε πολύ αργά στο μπολ με τους κρόκους, ανακατεύοντας συνέχεια με ένα σύρμα χειρός.
  • Μεταφέρουμε πάλι όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία μαρίζ για 20 δευτερόλεπτα και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Βάζουμε το μείγμα σε δοσομετρικό δοχείο και αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 4 φόρμες για κρεμ μπρουλέ και ψήνουμε για 45 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. ζάχαρη σε κάθε μπολάκι, καίμε με το φλόγιστρο και σερβίρουμε.

The Best Crème Brûlée Recipe | Brown Eyed Baker

Μία σκέψη στο “Crème Brûlée

Δεν επιτρέπεται σχολιασμός.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων