maxresdefault (1)

Καραβαλ

Σύνοψη του βιβλίου

 

Η Σκάρλετ Ντράγκνα δεν έχει φύγει ποτέ από το μικροσκοπικό νησί όπου ζει με την αδελφή της, την Τέλα. Όταν ο πανίσχυρος και σκληρός πατέρας τους της επιβάλει να παντρευτεί, το όνειρο της Σκάρλετ να συμμετάσχει στο Κάραβαλ –το συναρπαστικό παιχνίδι που λαμβάνει χώρα μία φορά τον χρόνο– γκρεμίζεται.
Κι όμως, η πρόσκληση που τόσα χρόνια περιμένει επιτέλους φτάνει. Και οι δυο αδελφές ξεκινούν για το παιχνίδι. Μόνο που, όταν φτάνουν, η Τέλα πέφτει θύμα απαγωγής από τον εγκέφαλο του Κάραβαλ, τον Λέτζεντ. Ο λόγος είναι ότι η νεαρή κοπέλα αποτελεί το θέμα του φετινού Κάραβαλ∙ όποιος τη βρει πρώτος θα είναι ο νικητής.
Η Σκάρλετ ξέρει ότι το Κάραβαλ δεν είναι αληθινό. Πρέπει, όμως, να εντοπίσει την Τέλα πριν οι πέντε νύχτες του παιχνιδιού τελειώσουν. Διαφορετικά θα τεθεί σε λειτουργία ένα επικίνδυνο ντόμινο…

Αξιολογήσεις αναγνωστών:

 

  • Διαβάζοντας το Κάραβαλ αισθάνθηκα να γεύομαι ένα κομμάτι από μαγεία και όνειρα. Οι χαρακτήρες, η πλοκή και το σκηνικό είναι σαν βγαλμένα από παραμύθι. Η γραφή είναι πλούσια από όμορφα επίθετα και ευφάνταστες παρομοιώσεις που μετατρέπουν την ανάγνωση σε μια ενδιαφέρουσα και περιπετειώδη εμπειρία. Οι περιγραφές είναι γεμάτες χρώμα ζωντάνια και ζεστασιά προσφέροντας στο μαγικό περιβάλλον του Κάραβαλ μια ατμοσφαιρικότητα που θέτει τις βάσεις για το υπό εξερεύνηση μυστήριο.
    Ποιο μυστήριο; Κάθε χρόνο διοργανώνεται το Καραβαλ, ένα συναρπαστικό παιχνίδι που όσοι λαμβάνουν μέρος σε αυτο πρέπει να λύσουν ένα μυστήριο, αν θέλουν να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο. Φέτος ο νικητής διεκδικεί την πραγματοποίηση μιας ευχής από τον Λετζεντ, τον αρχηγό του Καραβαλ. Η πρωταγωνιστρια της ιστορίας μας, Σκαρλετ, λαμβάνει 3 προσκλήσεις για το φετινό παιχνίδι: μια για τον εαυτό της, μια για την αδερφή της, Τελα, και μια για τον μυστηριώδη αρραβωνιαστικό της. Δυστυχώς, την πρώτη μέρα του Καραβαλ η Τελα πέφτει θύμα απαγωγής από τον Λετζεντ και όποιος τη βρει πρώτος θα είναι ο νικητής.Πραγματικά, η πλοκή είναι γεμάτη εκπλήξεις καθώς δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος, ποιος λέει την αλήθεια και τι συμβαίνει πραγματικά με την Τελα. Το μυστήριο και η φαντασία συνδυάζεται με μαεστρία και δε σου επιτρέπουν να αφήσεις το βιβλίο από τα χέρια σου ούτε λεπτο.
  • Πολύ καλογραμμένο βιβλίο, δεν κουράζει καθόλου. Η πλοκή εξαιρετική με πολλες ανατροπές. Το world building ειναι αρκετά καλο με αρκετά σκοτεινά στοιχεία. Ο μοναδικός λόγος που δεν έδωσα περισσότερα αστέρια στο συγκεκριμένο βιβλίο ειναι οι χαρακτήρες. Ακολουθούν το κλασσικό μοτίβο που κυριαρχεί στα περισσότερα βιβλία του είδους (young adult). Θα ήθελα να ειναι περισότερο diverse και να εχουν περισσότερο βάθος.
    Θα το συνιστούσα οπωσδήποτε σε άλλους αναγνώστες καθώς ειναι πολυ ευχάριστο!!!!
    Ανυπομονώ να διαβάσω το επόμενο.
  • Η περιγραφή των γεγονότων ήταν άψογη. Έβλεπα τον κόσμο και την μαγεία του Κάραβαλ να ξετυλίγεται μπροστά μου και να χάνομαι με τις ώρες στις σείδες του βιβλίου.
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων