Stella Rainaki

The best blog.

Γιουβέτσι κοτόπουλο

Μαρ 202131

Συστατικά:

  • 1 1/2 κιλό μπούτια κοτόπουλου
  • 10 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 2 στικ κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 300 γρ. κριθαράκι, μέτριο
  • 1-2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 600 γρ. νερό
  • 680 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα:

  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • φέτα
  • ρίγανη

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα μπολ και προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το θυμάρι, το θυμάρι, τις κανέλες, τα φύλλα δάφνης, το κριθαράκι 5 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά για να θωρακίσουμε το κριθαράκι.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, το κρασί, το νερό, αλάτι, πιπέρι, την τριμμένη ντομάτα, τη ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
  • Μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος 25×35 εκ., προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε επιπλέον 20-30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με πιπέρι, ελαιόλαδο, φέτα και ρίγανη.

Πηγή: gioyvetsi-kotopoylo

 

από κάτω από: Κυρίως πιάτα| με ετικέτα  |  | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γιουβέτσι κοτόπουλο    

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Σχόλια

Πρόσφατα σχόλια

Σαν σήμερα

6/6/1822: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο.
Στο κατάστρωμά της βρίσκονται όλοι οι αξιωματικοί του τουρκικού στόλου, γιορτάζοντας το Ραμαζάνι. Σκοτώνεται ο τούρκος ναύαρχος και περισσότεροι από 1000 παριστάμενοι.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων