Stella Rainaki

The best blog.

Χταπόδι τηγανητό

Μαρ 202131

Συστατικά:

  • 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
  • 2 κόκκους μπαχάρι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 400 ml ηλιέλαιο

Για τη σάλτσα:

  • 200 γρ. σπιτική μαγιονέζα
  • 1 κ.γ. κάρι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα:

  • δυόσμο
  • 1 λεμόνι, σε φέτες

 

Μέθοδος Εκτέλεσης:

  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ξίδι, το νερό, τους κόκκους πιπεριού, τους κόκκους από το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τον μαϊντανό.
  • Καθαρίζουμε το χταπόδι, χωρίζουμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
  • Βάζουμε τα κομμάτια από το χταπόδι στο μπολ και ανακατεύουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  • Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το κάρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε το χταπόδι με τη σάλτσα, δυόσμο και φέτες λεμονιού.

Πηγή: chtapodi-thganhto

 

Ένα Σχόλιο στο άρθρο

“Χταπόδι τηγανητό”

  1. 2 Μαΐου, 2021 στις 23:51       ΡΑΪΝΑΚΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ Έγραψε:

    Τέλεια συνταγή συνέχισε έτσι!!!


Σχόλια

Πρόσφατα σχόλια

Σαν σήμερα

6/6/1822: Ο Κωνσταντίνος Κανάρης πυρπολεί την τουρκική ναυαρχίδα του Καρά Αλή στη Χίο.
Στο κατάστρωμά της βρίσκονται όλοι οι αξιωματικοί του τουρκικού στόλου, γιορτάζοντας το Ραμαζάνι. Σκοτώνεται ο τούρκος ναύαρχος και περισσότεροι από 1000 παριστάμενοι.
   - Σχετικές αναρτήσεις



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων