Συστατικά:
- 1 κ.σ. ξίδι, από λευκό κρασί
- 100 γρ. νερό
- 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού
- 2 κόκκους μπαχάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 σκ. σκόρδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κιλό χταπόδι
- 200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- αλάτι
- πιπέρι
- 400 ml ηλιέλαιο
Για τη σάλτσα:
- 200 γρ. σπιτική μαγιονέζα
- 1 κ.γ. κάρι
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα:
- δυόσμο
- 1 λεμόνι, σε φέτες
Μέθοδος Εκτέλεσης:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ξίδι, το νερό, τους κόκκους πιπεριού, τους κόκκους από το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και τα κοτσάνια από τον μαϊντανό.
- Καθαρίζουμε το χταπόδι, χωρίζουμε τα πλοκάμια και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
- Μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά, καλύπτουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά.
- Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι με το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.
- Βάζουμε τα κομμάτια από το χταπόδι στο μπολ και ανακατεύουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
- Μεταφέρουμε στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να πάρει χρώμα. Αφαιρούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τη μαγιονέζα, το κάρι, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το χταπόδι με τη σάλτσα, δυόσμο και φέτες λεμονιού.
Πηγή: chtapodi-thganhto
Τέλεια συνταγή συνέχισε έτσι!!!