Δημοσιεύθηκε στην Ο Ινδικός πολιτισμός

Η ενδυμασία,η κουζίνα και οι γιορτές της Ινδίας


Η παραδοσιακή ενδυμασία στην Ινδία ποικίλλει σημαντικά σε διάφορα μέρη της χώρας και επηρεάζεται από τον τοπικό πολιτισμό, τη γεωγραφία, το κλίμα και τις αγροτικές / αστικές περιοχές. Τα δημοφιλή στιλ φορεμάτων περιλαμβάνουν ντυμένα ενδύματα όπως σάρι και mekhela sador για γυναίκες και dhoti ή lungi ή panche (στην Κανάντα) για τους άνδρες. Τα ραμμένα ρούχα είναι επίσης δημοφιλή όπως το churidar ή το salwar-kameez για τις γυναίκες, με διπλά (μαντήλι) που ρίχνεται πάνω από τον ώμο να ολοκληρώνει τη στολή. Το salwar είναι συχνά χαλαρό, ενώ το churidar είναι πιο σφιχτό. Το dastar, ένα κάλυμμα κεφαλής που φορούν οι Σιχ είναι συνηθισμένο στο Punjab.

 


Το ινδικό φαγητό είναι τόσο διαφορετικό όσο η Ινδία. Οι ινδικές κουζίνες χρησιμοποιούν πολλά συστατικά, αναπτύσσουν ένα ευρύ φάσμα στυλ προετοιμασίας φαγητού, τεχνικές μαγειρέματος και γαστρονομικές παρουσιάσεις. Από σαλάτες έως σάλτσες, από χορτοφάγους έως κρέας, από μπαχαρικά έως αισθησιακούς, από ψωμί έως επιδόρπια, η ινδική κουζίνα είναι πάντα πολύπλοκη. Ο Harold McGee, αγαπημένος πολλών σεφ με αστέρι Michelin, γράφει «για την απόλυτη εφευρετικότητα με το ίδιο το γάλα ως το κύριο συστατικό, καμία χώρα στη γη δεν μπορεί να ταιριάξει με την Ινδία.

 

 


Η Ινδία, ως πολυπολιτισμική, πολυεθνική και πολυθρησκευτική κοινωνία, γιορτάζει τις γιορτές και τα φεστιβάλ διαφόρων θρησκειών. Οι τρεις εθνικές εορτές στην Ινδία, η Ημέρα της Ανεξαρτησίας, η Ημέρα της Δημοκρατίας και το Γκάντι Τζανάντι, γιορτάζονται με ζήλο και ενθουσιασμό σε όλη την Ινδία. Επιπλέον, πολλές ινδικές πολιτείες και περιοχές έχουν τοπικά φεστιβάλ ανάλογα με την επικρατούσα θρησκευτική και γλωσσική δημογραφία. Τα δημοφιλή θρησκευτικά φεστιβάλ περιλαμβάνουν τα ινδουιστικά φεστιβάλ Navratri, Janmashtami, Diwali, Maha Shivratri, Ganesh Chaturthi, Durga Puja, Holi, Rath Yatra, Ugadi, Vasant Panchami, Rakshabandhan και Dussehra. Αρκετά φεστιβάλ συγκομιδής όπως το Makar Sankranti, Sohrai, Pusna, Hornbill, Chapchar Kut, Pongal, Onam και Raja sankaranti swinging festival είναι επίσης αρκετά δημοφιλή.