ΜΠΑΝΓΚΟΓΚ: Η ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΘΕΣΕΩΝ

Η Μπανγκόκ, η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, γνωστή και ως «Πόλη των Αγγέλων», είναι ένας προορισμός που πολλοί ονειρεύονται να επισκεφτούν. Εμείς εδώ σας αποκαλύπτουμε όλες τις συμβουλές να ζήσετε αυτό το ταξίδι. Η πόλη των αντιθέσεων και των σχεδόν 10 εκατομμυρίων κατοίκων, είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη | Cosmorama

Ο Ναός του «David Beckham»

Wat Pariwat - Bangkok's Most Unusual Temple - Differentville

Ίσως πιστεύετε ότι όλοι οι ναοί στην Μπανγκόκ µοιάζουν πολύ µεταξύ τους, µέχρι να επισκεφτείτε τον Wat Pariwat, ένα σύµπλεγµα ναών στη νοτιοανατολική πλευρά της πόλης. Εκ πρώτης όψεως, ίσως µοιάζει µε όλους τους άλλους, αλλά αν κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα ανακαλύψετε αναπαραστάσεις από πάντα, τη Wonder Woman, τον Pikachu, φιγούρες του Ντίσνεϊ και την αγγελική µορφή του γυµνόστηθου Οµπάµα, όλα συνδυασµένα µε περίτεχνα µωσαϊκά που καλύπτουν τους τοίχους και το ταβάνι. Πρόκειται πραγµατικά για µια οπτική πανδαισία, στην οποία µπορείτε να περάσετε πολλές ώρες αναζητώντας µια αναφορά στην pop κουλτούρα, όπως π.χ. στον David Beckham, από τον οποίο ο ναός πήρε το όνοµά του.

Στούντιο µε vintage αισθητική

Papaya Studio | Neocha – Culture & Creativity in Asia

Δύσκολα θα βρείτε άλλα µέρη για να δείτε από κοντά vintage αντικείµενα από το Papaya Studio, µια αποθήκη επίπλων στο απόµερο προάστιο Lat Phrao. Ό,τι κι αν θελήσετε θα το βρείτε εδώ, από φιγούρες των Star Wars που µοιάζουν σαν αληθινές, µέχρι µεγαλοπρεπείς καθρέφτες σε στυλ ροκοκό, κινεζικά βάζα, κλασικές πολυθρόνες, όλα ταξινοµηµένα κατά εποχή και λειτουργία σε µια από τις πολλές αποθήκες ή στα στηµένα σαλόνια. Οι τιμές είναι λίγο τσιμπημένες αλλά μπορείτε να θαυμάσετε τα υπέροχα αντικείμενα αφού η είσοδος είναι δωρεάν.

Ο πνεύµονας πρασίνου της πόλης

Best time for Cycling in Bang Krachao, Bangkok 2020 - Best Season

Μια σύντοµη βαρκάδα από την Ban Krachao, τη συνοικία µε τις επιχειρήσεις της Μπανγκόκ, γνωστή και ως πνεύµονας πρασίνου, είναι µια ευχάριστη απόδραση από τους πολυσύχναστους δρόµους. Αυτή η µικρή χερσόνησος στον ποταµό Τσάο Πράγια φιλοξενεί ένα παζλ από µπανανιές, πυκνή βλάστηση και µικρά χωριά.

Kope Hya Tai Kee

Kope Hya Tai Kee Reviews: Food & Drinks in Bangkok– Trip.com

Τα τελευταία χρόνια τα hipster καφέ ξεπετάγονται σαν τα µανιτάρια στην Μπανγκόκ. Και παρόλο που οι τοίχοι µε τα τούβλα, τα γυµνά φωτιστικά και τα µενού πάνω σε πίνακες είναι στη µόδα, λίγα είναι τα καφέ που µπορούν να συναγωνιστούν την ατµόσφαιρα του Kope Hya Tai Kee, που άνοιξε το 1953. Εδώ το hipster chic στοιχείο απουσιάζει πλήρως. Αντιθέτως, το µέρος διαθέτει τραπεζάκια µε µάρµαρο, παλιοµοδίτικα δοχεία τσαγιού και ασπρόµαυρες φωτογραφίες από τους πρώτους ιδιοκτήτες. Συνήθως θα βρείτε ηλικιωµένους να µιλάνε στη διάλεκτο Teochew. Είναι φιλικοί και είστε ευπρόσδεκτοι να έρθετε και να απολαύσετε µαζί τους µια κούπα καφέ boran, που σερβίρεται µε µπόλικη ζάχαρη και ζαχαρούχο γάλα. Εδώ σερβίρονται και πρωινά σε απλό american style. Δοκιµάστε το κλασικό kai kata, µε τηγανητά αυγά, γλυκό κινέζικο λουκάνικο, χοιρινό κιµά και αρακά σε µια φέτα µε ψωµί αλειµµένο µε βούτυρο.

Wat Pho

Wat Pho, Bangkok | cityseeker

Ελάτε στο Wat Pho για να θαυμάσετε το μεγαλύτερο ξαπλωμένο Βούδα και τη μεγαλύτερη συλλογή σε εικόνες του Βούδα. Σίγουρα ένα από τα top αξιοθέατα στη Μπανγκόκ! Είναι ένας ναός που πρέπει να επισκεφτείτε, αφού πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα ναών στην πόλη, ενώ διαθέτει πολλά κι εντυπωσιακά γλυπτά, τοιχογραφίες και τυχαία αντικείμενα (π.χ. όπλα). Ο 46 μέτρων ξαπλωμένος Βούδας είναι το εντυπωσιακότερο πράγμα που θα δείτε στο Wat Pho.

Εθνικό Μουσείο της Μπανγκόγκ

National Museum & Wang Na Palace, Things to do in Bangkok - Tourist Attractions, Thailand - GoVisity.com

Το Εθνικό Μουσείο της Μπανγκόγκ φιλοξενεί τη μεγαλύτερη συλλογή ταϋλανδέζικων χειροτεχνημάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Από όπλα, λίθους μέχρι υφάσματα, ρούχα και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα αντικείμενα, το μουσείο αυτό περικλείει όλη τη σημασία της ταϋλανδέζικης ιστορίας και αναδεικνύει τις επιρροές από άλλες ασιατικές χώρες. Επισκεφτείτε το μουσείο αυτό αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, ή αν απλώς θέλετε να κατανοήσετε καλύτερα την ιστορία της Ταϊλάνδης.

Παραδοσιακά Ταϊλανδέζικα γεύματα:

Tom Yam Goong

Tom Yum Soup Recipe (Hot and Sour Soup) VIDEO - A Spicy Perspective

Εδώ έχουμε να κάνουμε με το εθνικό άρωμα της Ταϊλάνδης, χάρη στη γενναιόδωρη χρήση των αρωματικών βοτάνων. Λεμονόχορτα, τίλιο, galangal και ασκαλώνια προσφέρουν τις μυρωδιές, με τσίλι και σάλτσα ψαριού να δίνουν το κάτι παραπάνω. Το κύριο συστατικό είναι jumbo γαρίδες και μανιτάρια. Η γεύση του είναι ένας μοναδικός συνδυασμός πικάντικου και ξινού και αποτελεί ιδανικό ξεκίνημα για ένα γεύμα και ειδικά όταν συνδυάζεται με ρύζι μπορεί να γίνει ένα άξιο κυρίως πιάτο.

Pad Thai

BEST-EVER Pad Thai Recipe! (Chicken, Shrimp or Tofu)

Το Pad Thai είναι από τα δημοφιλέστερα πιάτα της Ταϊλάνδης στον κόσμο. Υπάρχει ένας άπειρος αριθμός παραλλαγών του, αλλά συνήθως σερβίρεται ως noodles με tofu, κρεμμυδάκια και φιστίκια. Στις τελευταίες πινελιές προσθέτετε σάλτσα ψαριού, ζάχαρη, τσίλι σε σκόνη και αλεσμένα φιστίκια για εξτρά γεύση.

Massaman Curry

Slow Cooker Chicken Massaman Curry Recipe | Allrecipes

Το Massaman είναι η ταϊλανδέζικη λέξη για τον Μουσουλμάνο, και αυτή την κοινότητα πρέπει να ευχαριστήσουμε για αυτό το πιάτο με γάλα καρύδας, πατάτες, καβουρδισμένα φιστίκια, φύλλα δάφνης, ζάχαρη, κανέλα και σάλτσα tamarind. Το κρέας είναι της επιλογής σας με βοδινό και κοτόπουλο να είναι οι πιο συνηθισμένες προτάσεις.

Κατηγορίες: Ασία, Κόσμος. Ετικέτες: , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.