Η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Ισπανίας. Ο πληθυσμός της πόλης είναι περίπου 3,3 εκατομμύρια και ο συνολικός πληθυσμός της Μητροπολιτικής Περιοχής της Μαδρίτης υπολογίζεται σε περίπου 6,5 εκατομμύρια. Είναι τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το Λονδίνο και το Βερολίνο, ενώ η μητροπολιτική περιοχή είναι επίσης η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά του Λονδίνου και του Παρισιού.

Στο ταξίδι μας στην Μαδρίτη επισκευθήκαμε αρχικά την Plaza Mayor.

Η Πλάθα Μαγιόρ είναι η κεντρική πλατεία της Μαδρίτης. Βρίσκεται κοντά σε μία άλλη διάσημη πλατεία της πόλης, την Πουέρτα δελ Σολ, η οποία είναι το χιλιόμετρο Μηδέν της Ισπανίας. Έχει ορθογώνιο σχήμα και διαστάσεις 129 επί 94 μέτρα, και περιβάλλεται από τριώροφα κτίρια κατοικιών, τα οποία έχουν 237 μπαλκόνια στην πλατεία. Συνολικά έχει εννέα εισόδους. Η Κάσα δε λα Παναδερία, που έχει δημοτικές και πολιτιστικές χρήσεις, κυριαρχεί στην πλατεία.

 

Επίσης επισκευθήκαμε το μουσείο Reina Sofia. Το Εθνικό Μουσείο Τέχνης Βασίλισσα Σοφία είναι ένα Μουσείο σύγχρονης τέχνης της Μαδρίτης. Ονομάζεται έτσι προς τιμήν της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας. Στεγάζεται στο κτήριο του πρώην Γενικού Νοσοκομείου της Μαδρίτης, το οποίο υπέστη κατάλληλες τροποποιήσεις. Προστέθηκαν νέα, γυάλινα κτήρια, τα οποία περιλαμβάνουν χώρους περιοδικών εκθέσεων, βιβλιοθήκη, καφετέρια και καταστήματα. Τα επίσημα εγκαίνιά του έγιναν το 1992. Στο Μουσείο εκτίθενται έργα καλλιτεχνών κυρίως του 20ού αιώνα. Το σπουδαιότερο και διασημότερο έκθεμα του Μουσείου είναι η περίφημη Γκερνίκα του Πικάσο. Υπάρχουν επίσης σπουδαία έργα των Χούλιο Γκονθάλεθ, Μιρό, Νταλί και άλλων.

  

Ένα άλλο αξιοθέατο που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεθυεί είναι η Puerta del Sol. Η πιο διάσημη πλατεία της πόλης καθώς βρίσκεται στο χιλιόμετρο μηδέν της πόλης. Επίσης εκεί βρίσκεται το άγαλμα της αρκούδας που είναι το σύμβολο της πόλης.

Η Γκραν Βία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός δρόμος της πόλης, ενώ το ψευδώνυμο του είναι Ισπανικός Broadway. Σε αυτόν βρίσκονται τα διασημότερα εμπορικά κέντρα, ιστορικά ξενοδοχεία και μεγάλα θέατρα και κινηματογράφοι. Ο δρόμος δημιουργήθηκε μεταξύ 1904 με 1929 και έδωσε νέες δυνατότητες στους αρχιτέκτονες της εποχής καθώς μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλα κτήρια. Καθώς θα κάνετε την βόλτα σας και τα ψώνια σας θα μπορέσετε να θαυμάσετε αυτά τα αρχιτεκτονικά δημιουργήματα, όπως το Edificio Metrópolis με το άγαλμα της θεάς Νίκης στην στέγη του, το Edificio Grassy και τον πύργο Telefónica Building.

Τέλος επισκευθήκαμε το Stadio Santiago Bernabeu. Το επίσημο γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης.