Πρόσφατα άρθρα

Ιστορικό

Kατηγορίες

ΑΡΧΙΚΗ

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν μία από τις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις. Πρόκειται για το καλύτερο παράδειγμα κοινής ειρηνικής συμπόρευσης αθλητών, που προέρχονται από διαφορετικές αθλητικές και πολιτισμικές κουλτούρες.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι ρίζες του πνεύματος της άθλησης και ιδιαίτερα των Oλυμπιακών Aγώνων βρίσκονται στην Προϊστορική Eποχή. Oι θεοί και οι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας ήταν οι πρώτοι που αγωνίσθηκαν, λειτουργώντας ως πρότυπα για όλους τους Έλληνες.

Η γενικότερη φιλοσοφία του Ολυμπισμού στηρίζεται στις αρχές του σεβασμού, της ανοχής, της ειρήνης, του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας, με σκοπό τη δημιουργία μιας ειρηνικής κοινωνίας με λιγότερη βία και ανταγωνισμό.

Χιλιάδες αθλητές από όλα τα μέρη της Γης συναντώνται κάθε τέσσερα χρόνια για να αγωνισθούν και να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, εκπροσωπώντας τη χώρα τους.

Στο ιστολόγιο αυτό θα γνωρίσουμε περισσότερο τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ξεκινώντας από την Αρχαία Ελλάδα και φτάνοντας στη σύγχρονη εποχή.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση