Hliverou's Βlog

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

22 Φεβρουαρίου 2021
από ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΕΙΡΗΝΗ
0 σχόλια

» The Best Nights «

Κάθε Κυριακή στις 21:00-22:00 το βράδυ με την παραγωγό και συντονιστή της εκπομπής  Κωνσταντίνα-Ειρήνη Χλιβερού και την συνεργό Κυριακή Ταλαδιανού το » Τhe Best Nihts « η μία και μοναδική παραγωγή για εβδομαδιαίες εκπομπές της Σκοπέλου ΉΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ και να φέρει την διαφορετικότητα στις οθόνες σας και στο πρόγραμμα του Εuropean School Radio, γι’ αυτό είναι πιο ξεχωριστή εκπομπή από τις άλλες φανερώνοντας κάθε φορά κι’ από κάτι διαφορετικό ταυτοχρόνως μ’ ένα » τρελό » ξεφάντωμα, ξεκινώντας απ’ τον Έβρο και καταλήγοντας στην Κρήτη… Σας περιμένουμε όλους στην όμορφη και διασκεδαστική παρέα μας με φουλ τα ντεσιμπέλ λοιπόν!!! Θα βρεθείτε μαζί μας πατώντας αυτό το link: http://europeanschoolradio.eu/player.php

 

Πατήστε εδώ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το βιογραφικό μας και για να ακούτε τις εκπομπές στο αρχείο μας αν δεν προλαβαίνετε ή αν δεν μπορείτε να την δείτε όταν θα παίζετε live!!! http://europeanschoolradio.eu/el/archives/production/4545

Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τις εφημερίδες: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ με τον κύριο Γιώργο Πούλιο, ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ με τον κύριο Γιώργο Ρουσέτη,Skopelosonline με τον κύριο Γιώργο Γιολδάση,την εφημερίδα της Σκιάθου SkiathosLife, την εφημερίδα της Θεσσαλίας και την εφημερίδα skopelos-news με τον κύριο Ηλία Προβιά που μας τίμησαν με την προβολή τους… Συγκεκριμένα θέλουμε να ευχαριστήσουμε την κυρία διευθύντρια του σχολείου μας την κυρία Αλεξία Καπραβέλου που προώθησε όσο πιο μακριά γινόταν την εκπομπή μας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Σπανό Φώτη δημοσιογράφος της Θεσσαλικής εφημερίδας για την προβολή στην Θεσσαλική εφημερίδα και τον χρόνο που αφιέρωσε για να μας πάρει συνέντευξη και ειδιαιτέρως την κυρία Ζέτα Μακρή την υφυπουργό παιδείας για τα θερμά συγχαρητήρια της και την θερμή της  επικοινωνία που είχε μαζί μας και με τους γονείς μας!!!!!

https://www.efimerida-sporades.com/2021/02/european-school-radio.html

https://www.dromenatoutopoumas.gr/2021/02/european-school-radio.html

https://www.skopelosonline.gr/ta-nea/ta-nea-mas/9925-2-koritsia

https://skiathoslife.gr/dyo-mathitries-apo-ti-skopelo-ekanan-ekpobi-sto-european-school-radio/-tis-skopelou-sto-european-school-radio  https://skiathoslife.gr/dyo–tis-skopelou-sto-european-school-radio/

https://e-thessalia.gr/dyo-mathitries-apo-ti-skopelo-ekanan-ekpompi-sto-european-school-radio/

http://skopelos-news.blogspot.com/2021/02/2-european-school-radio.html

Oι » Τhe Best Nights » είναι στην διάθεσή σας πάντα!!!

6 Ιανουαρίου 2021
από ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΕΙΡΗΝΗ
0 σχόλια

Σύγκριση εφαρμογών επεξεργασίας κειμένου: Microsoft Word (τοπική), Google Docs Έγγραφα,Microsoft Word (online),Γραφίς Document

Σήμερα όπως θα δείτε και παρακάτω μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε μία σύγκριση τεσσάρων εφαρμογών ( μία τοπική και τρεις ιστού ) επεξεργασίας κειμένου με 5 διαφορετικές λειτουργίες που δίνονται στον χρήστη να κάνει συμπεριλαμβάνοντας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα συμπληρώνοντας και την γνώμη μας. Εσύ ακόμα κάθεσαι; πιάσε μολύβι και χαρτί και ξεκίνα την δική σου σύγκριση με 5 διαφορετικές λειτουργίες. Μην ξεχάσεις την γνώμη σου και τα πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα… Μην βιαστείς έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου. Αν θέλεις μπορείς να το ανεβάσεις και στο δικό σου blog να το δουν όλοι οι συμμαθητές και φίλοι σου όπως κι εγώ… ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!!

   1. ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

 • Microsoft Word (τοπική): Δεν έχει τους αριθμούς μέτρησης περιθωρίου πάνω και αριστερά για να μπορέσει ο χρήστης να αυξήσει ή να μειώσει το περιθώριο κειμένου. Μπορεί όμως να πατήσει διάταξη σελίδας και να την ρυθμίσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
 • Google Docs Έγγραφα: Ακριβώς πάνω και αριστερά από την σελίδα έχει αριθμούς μέτρησης περιθωρίου που μπορεί ο χρήστης να μειώσει ή να αυξήσει το περιθώριο του κειμένου ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
 • Microsoft Word (online): Δεν έχει τους αριθμούς πάνω και αριστερά αλλά ο χρήστης μπορεί να πατήσει διάταξη και να ρυθμίσει την σελίδα ανάλογα με τις προτιμήσεις του.
 • Γραφίς Document: Έχει ακριβώς πάνω και αριστερά της σελίδας αριθμούς μέτρησης περιθωρίου που μπορεί ο χρήστης να αυξήσει ή να μειώσει το περιθώριο του κειμένου ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΡΑΦΗΜΑΤΟΣ

 • Microsoft Word (τοπική): Πατώντας εισαγωγή και μετά γράφημα ο χρήστης επιλέγει ένα γράφημα της αρεσκείας του π.χ. στήλη και μετά οκ. Τότε εμφανίζει αριστερά της οθόνης του υπολογιστή την επιλογή του γραφήματος και στα δεξιά τα υπολογιστικά φύλλα (Excel) τα οποία αντιστοιχούνται με το γράφημα. Εάν ο χρήστης δεν θέλει να έχει παράλληλα και τα υπολογιστικά φύλλα μπορεί να κλείσει το συγκεκριμένο παράθυρο κι έτσι μένει μόνο το γράφημα. 
 • Google Docs Έγγραφα: Πατώντας εισαγωγή και έπειτα γράφημα με επιλογή ένα από τα τέσσερα εμφανιζόμενα εικονίδια π.χ. ράβδος βγάζει μόνο αυτή την συγκεκριμένη επιλογή ράβδος που έχει επιλέξει ο χρήστης. Βέβαια χωρίς υποχρεωτικό άνοιγμα των υπολογιστικών φύλλων (Εxcel). Επίσης μπορεί να επιλέξει και δεύτερο γράφημα π.χ. στήλη και να βγει ακριβώς από κάτω χωρίς να επηρεάσει την πρώτη επιλογή. 
 • Microsoft Word (online): Πατώντας εισαγωγή ο χρήστης δεν θα βρει τα γραφήματα. 
 • Γραφίς Document: Πατώντας Insert και μετά Chart μπορεί ο χρήστης να επιλέξει το είδος γραφήματος που επιθυμεί π.χ. Column εμφανίζει στην οθόνη του υπολογιστή τα υπολογιστικά φύλλα (Εxcel) και ακριβώς μπροστά την στήλη γραφήματος που επέλεξε ο χρήστης. Δεν μπορεί όμως να επιλέξει ταυτόχρονα κι άλλο γράφημα. 

3. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΥΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ-ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΗΣΗΣ

 • Microsoft Word (τοπική): Ο χρήστης δεν μπορεί να υπαγορέψει.
 • Google Docs Έγγραφα: Πατώντας εργαλεία και μετά φωνητική πληκτρολόγηση τότε θα εμφανιστεί ένα εικονίδιο αριστερά στην οθόνη του υπολογιστή  κι όταν ο χρήστης είναι έτοιμος θα πατήσει πάνω στο εικονίδιο και θα υπαγορέψει
 • Microsoft Word (online): Πατώντας πάνω δεξιά κάτω από εκεί που λέει κοινή χρήση έχει ένα μικρόφωνο πατώντας εκεί ο χρήστης μπορεί να υπαγορέψει. 
 • Γραφίς Document: Ο χρήστης δεν μπορεί να υπαγορέψει.

4. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΒΙΝΤΕΟ ( ΥouTube)

 • Microsoft Word (τοπική): Ο χρήστης δεν μπορεί να προσθέσει βίντεο στο κείμενό του.
 • Google Docs Έγγραφα: Ο χρήστης δεν μπορεί να προσθέσει βίντεο στο κείμενό του.
 • Microsoft Word (online): Ο χρήστης δεν μπορεί να προσθέσει βίντεο στο κείμενό του.
 • Γραφίς Document: Πατώντας Plugins και μετά YouTube ο χρήστης μπορεί να προσθέσει κάποιο βίντεο στο κείμενό του καθώς όμως αντιγράψει το URL του βίντεο κι έπειτα να επικολλήσει στο εμφανιζόμενο κενό πατώντας  το διπλανό οκ για επιβεβαίωση του URL. Αν είναι σωστό θα εμφανιστεί το βίντεο μπροστά. Για να ολοκληρωθεί όμως αυτή η ενέργεια θα πρέπει να πατήσει ο χρήστης το οκ δίπλα από το Cancel και το βίντεο προσαρμόζεται πάνω στη λευκή σελίδα. 

5. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΙΝΑΚΑ

 • Microsoft Word (τοπική): Πατώντας εισαγωγή ο χρήστης για να δημιουργήσει πίνακα θα πρέπει να πατήσει πίνακας, να επιλέξει πόσες στήλες και πόσες γραμμές θέλει και πατώντας στο τελευταίο κελί κάτω δεξιά. Τότε εμφανίζεται αμέσως ο πίνακας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.
 • Google Docs Έγγραφα: Πατώντας εισαγωγή ο χρήστης βρίσκει τον πίνακα πατώντας πάνω του. Τότε πρέπει να επιλέξει πόσα κελιά θα έχουν οι στήλες και οι γραμμές. Ο πίνακας για να εμφανιστεί πάνω στη λευκή σελίδα θα πρέπει ο χρήστης να πατήσει πάνω στο τελευταίο κελί κάτω αριστερά και έπειτα να απομακρύνει το ποντίκι του από εκείνο το σημείο πατώντας το.
 • Microsoft Word (online): Για να δημιουργήσει έναν πίνακα ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει εισαγωγή και μετά πίνακας. Στη συνέχεια εισαγωγή πίνακα και να πληκτρολογήσει τον αριθμό στηλών και γραμμών. Κι έτσι ο πίνακας δημιουργήθηκε.
 • Γραφίς Document: Για να εισάγει ο χρήστης πίνακα θα πρέπει να πατήσει Insert και μετά Table κι εκεί θα καθορίσει πόσο επί πόσο θέλει το μέγεθός του. Στην συνέχεια θα πατήσει Erase Table και ο πίνακας δημιουργήθηκε.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ/ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ 

1. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ: 

 • Ενημερώνονται  και ανανεώνονται αυτόματα χωρίς ουσιαστική παρέμβαση του χρήστη.
 • Εκτελούνται κατά κανόνα σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και σε όλες τις συσκευές.
 • Είναι διαθέσιμες από παντού χωρίς την εγκατάσταση κάποιας ειδικής εφαρμογής.

Παρά τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών Διαδικτύου, η χρήση μιας εγγενούς εφαρμογής μπορεί να κλιθεί απαραίτητη, όταν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Διαδίκτυο, όταν η ταχύτητα πρόσβασης δεν είναι ικανοποιητική ή όταν η ταχύτητα απόκρισης της εφαρμογής παίζει σημαντικό ρόλο.

 

Κατά την δική μου άποψη πιο εύχρηστο είναι το Γραφίς Document απ’ όλα τα παραπάνω προγράμματα έχει περισσότερες λειτουργίες και αυτό σας προτείνω και σας μικρούς μεγάλους μαθητές και γονείς. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε διότι απ’ ότι κατάλαβα από την παραπάνω σύγκρισή μου είναι πιο ενημερωμένη στις σημερινές προτιμήσεις των νέων διότι έχει πρόσβαση σε εφαρμογές του ίντερνετ. Επίσης υπάρχουν πιο εμπλουτισμένα πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο κείμενό σου και είναι το πιο ευχάριστο και ξεκούραστο για μια μεγάλη εργασία. Αρκεί να ξέρεις αγγλικά…

 

Έφτασες έως εδώ; Αν ναιιιιιιιιιιιιιιιιιι. Πρώτα πάτα αγαπημένο ( δηλαδή μου αρέσει ) και μετά σχολίασέ μου κάτι που θες γράφοντας την γνώμη σου, αν σου άρεσε ή ακόμα και να με ρωτήσεις κάτι που επιθυμείς πολύ!!!

Αν δω ότι ενδιαφέρονται πολλά άτομα θα ανεβάζω πιο συχνά τέτοιου είδους άρθρα… Επίσης όποιος θέλει μπορεί να μου προτείνει θέματα για εργασία κάνοντας μαζί θα χαρώ πολύ να έχω πολλούς συμμετέχοντες κι από άλλα σχολεία και να κάνω περισσότερες γνωριμίες μέσω του blog!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΟΛΟΥΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΟΥ!!!

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων