Εργασία στο Word.

2 Ιανουάριος 2021

    Σύγκριση εφαρμογών επεξεργασίας κειμένου.

 

Σύγκριση 1: Εισαγωγή επαναχρησιμοποίησης αρχείων.

Word τοπική  ο χρήστης πατώντας εισαγωγή του εμφανίζεται η επαναχρησιμοποίηση αρχείων όπου μπορεί να προσθέσει οποιοδήποτε αρχείο που θέλει.

Google docs έγγραφα δεν εμφανίζει στον χρήστη την εισαγωγή για επαναχρησιμοποίηση αρχείου.

Word online και εδώ ο χρήστης πατώντας εισαγωγή του εμφανίζεται η επαναχρησιμοποίηση αρχείων και έτσι μπορεί να προσθέσει κάποιο αρχείο που θέλει.

Grafis document δεν εμφανίζει στον χρήστη την εισαγωγή για επαναχρησιμοποίηση αρχείου.

Σύγκριση 2: Εισαγωγή εικόνας.

Word τοπική ο χρήστης πατώντας εισαγωγή του εμφανίζει τις εικόνες και όταν πατήσει πάνω μπορεί να εισάγει κάποια εικόνα είτε από την συσκευή, ή από το internet.

Google docs έγγραφα ο χρήστης πατώντας εισαγωγή του εμφανίζει τις εικόνες όταν πατήσει πάνω θα πρέπει πρώτα να πατήσει μεταφόρτωση και τότε μπορεί να εισάγει όποια εικόνα θέλει.

 Word online και εδώ ο χρήστης μπορεί να εισάγει εικόνα πατώντας πρώτα εισαγωγή.

Grafis document ο χρήστης πατώντας insert μπορεί να προσθέσει την εικόνα που θέλει αφού πατήσει πρώτα το image.

Σύγκριση 3: Προσθήκη για πλαίσιο κειμένου.

Word τοπική πατώντας εισαγωγή εμφανίζει το πλαίσιο κειμένου. Ο χρήστης μπορεί να δώσει έμφαση σε ένα σημαντικό περιεχόμενο τοποθετώντας ένα πλαίσιο κειμένου.

Google docs έγγραφα εδώ δεν εμφανίζει το πλαίσιο κειμένου.

Word online και εδώ δεν εμφανίζει το πλαίσιο κειμένου.

Grafis document ο χρήστης πατώντας insert εμφανίζει το text box. Εδώ μπορεί να δώσει έμφαση σε κάποιο σημαντικό περιεχόμενο τοποθετώντας το text box.

Σύγκριση 4: Προσθήκη υπαγόρευσης.

Word τοπική ο χρήστης πατώντας κεντρική του εμφανίζεται η υπαγόρευση. Όταν πατήσει πάνω ο χρήστης μπορεί να υπαγορέψει ότι θέλει και αυτό θα εμφανιστεί πάνω στο κείμενό του.

Google docs έγγραφα ο χρήστης πατώντας εργαλεία του εμφανίζεται η φωνητική πληκτρολόγηση. Όταν πατήσει πάνω ο χρήστης μπορεί να υπαγορέψει ότι θέλει και αυτό θα εμφανιστεί πάνω στο κείμενό του.

Word online πατώντας κεντρική του εμφανίζεται η υπαγόρευση. Όταν πατήσει πάνω ο χρήστης μπορεί να υπαγορέψει ότι θέλει και αυτό θα εμφανιστεί πάνω στο κείμενό του.

Google document εδώ δεν εμφανίζει στον χρήστη την υπαγόρευση.

Σύγκριση 5 : Εισαγωγή λεζάντας.

Word τοπική ο χρήστης πατώντας αναφορές του εμφανίζει την εισαγωγή λεζάντας. Όταν πατήσει πάνω μπορεί να προσθέσει μια λεζάντα μπορεί να αναφερθεί στο αντικείμενο οπουδήποτε στο έγγραφο του εισάγοντας μια παραπομπή.

Google docs έγγραφα εδώ δεν εμφανίζει τις αναφορές για να μπορέσει ο χρήστης να εισάγει μια λεζάντα.

Word online εδώ ο χρήστης δεν μπορεί να προσθέσει λεζάντα διότι δεν εμφανίζει τις αναφορές.

Grafis document ο χρήστης πατώντας references που σημαίνει βιβλιογραφικές αναφορές του εμφανίζει την λεζάντα (caption) και όταν πατήσει πάνω μπορεί να αναφερθεί στο αντικείμενο οπουδήποτε στο έγγραφο του εισάγοντας μια παραπομπή.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ.

 Στις εφαρμογές διαδικτύου ενημερώνονται και ανανεώνονται αυτόματα χωρίς ουσιαστική παρέμβαση του χρήστη, εκτελούνται κατά κανόνα σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και σε όλες τις συσκευές, και επιπλέον είναι διαθέσιμες από παντού χωρίς την εγκατάσταση κάποιας ειδικής εφαρμογής. Παρά τα πλεονεκτήματα των εφαρμογών διαδικτύου, η χρήση μιας εγγενούς εφαρμογής μπορεί να κριθεί απαραίτητη, όταν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο διαδίκτυο , όταν η ταχύτητα πρόσβασης δεν είναι ικανοποιητική ή όταν η ταχύτητα απόκρισης της εφαρμογής παίζει σημαντικό ρόλο.

 Η χρήση του Word ήταν πιο εύκολη για εμένα από το word (τοπικό),διότι ο χρήστης έχει  περισσότερες δυνατότητες λειτουργιών από τις υπόλοιπες εφαρμογές.

Ευχαριστώ πολύ που διαβάσατε το άρθρο μου!

 

Ρωξάνη Τσέλα.

Ευχή για την Πρωτοχρονιά.

31 Δεκέμβριος 2020

Εύχομαι σε όλους καλή χρονιά με υγεία, αγάπη, ευτυχία και όλα τα καλά του κόσμου.

Σύνδεσμοι

Διαχείριση

Top
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων