Chaos

SP Automotive Chaos 6Το Chaos το πρώτο ελληνικό Hypercar έκαναν την παρουσίαση του αυτοκινήτου στις 1/11/2021

Το Panopoulos Chaos, δημιούργημα της εταιρείας Spyros Panopoulos Automotive[1] είναι το πρώτο ελληνικό υπεραυτοκίνητο στον κόσμο. Το 2019, ο Σπύρος Πανόπουλος ανακοίνωσε την ιδέα της κατασκευής του Chaos. Ωστόσο, η παρουσίασή του στον χώρο των αυτοκινήτων πραγματοποιήθηκε την 1η Νοεμβρίου του 2021.[2] Στόχος της ελληνικής εταιρείας είναι το Chaos να αποδειχθεί το ταχύτερο μοντέλο παραγωγής στον κόσμο.[3][4]

Κατασκευή αυτοκινήτου

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην μελέτη και στον σχεδιασμό του αεροδυναμικού του σχήματος, καθώς είναι δυο παράγοντες στους οποίους βασίστηκε η κατασκευή ολόκληρου του αυτοκινήτου. Εσωτερικά, το Chaos μπορεί να φιλοξενήσει δυο επιβάτες, καθώς διαθέτει ενσωματωμένα μπάκετ καθίσματα που ρυθμίζονται ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Στην κατασκευή του ελληνικού υπεραυτοκινήτου, πρωταρχικό ρόλο έχουν υλικά όπως το τιτάνιο και τα ανθρακονήματα τα οποία συντελούν στην ανθεκτικότητά του στις καταπονήσεις και τις θερμοκρασίες. Έτσι, από αυτά τα υλικά κατασκευάζονται τα πιστόνια, οι μπιέλες, οι εκκεντροφόροι, οι βαλβίδες και οι δυο υπερσυμπιεστές. Ο κινητήρας είναι ένας twin-turbo, 4λιτρος δεκαβάλβιδος κατασκευασμένος από αλουμίνιο, τιτάνιο και ανθρακονήματα.

Πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *