Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βιβλία σε ρόδες”

BOOKSONWHEELS1

Είχαμε τη χαρά το μήνα Νοέμβριο να φιλοξενήσουμε στο νηπιαγωγείο μας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Βιβλία σε ρόδες”. Πρόκειται για  ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, μια μικρή κινητή θεματική βιβλιοθήκη, που στόχο έχει να καλλιεργήσει την αγάπη για το διάβασμα και την πρακτική του δανεισμού.  Η αξιοποίηση των βιβλίων αυτών έγινε συνδυαστικά με τον Α΄Κύκλο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων (Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ-Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη). Μέσα από τη θεματική της βαλίτσας που παραλάβαμε, «Όλοι ένας κόσμος», τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή  με την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Σκοπός του προγράμματος “Βιβλία σε ρόδες” είναι  να ενθαρρύνει τα παιδιά να ξεφυλλίσουν, να ακούσουν ή να διαβάσουν τα βιβλία και να «ταξιδέψουν» μαζί τους, να αναγνωρίσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που τους προκαλούν και να τα μοιραστούν. Στάθηκε, λοιπόν, αφορμή να ξεκινήσει η “Δανειστική Βιβλιοθήκη” του νηπιαγωγείου μας για τη φετινή χρονιά. Τα παιδιά ξεφύλλισαν τα βιβλία της βαλίτσας, τα δανείστηκαν στο σπίτι τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να τα διαβάσουν και με τους γονείς τους. Κάποια από αυτά αξιοποιήθηκαν στη τάξη για τις ανάγκες των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων.

Τα παιδιά χάρηκαν πολύ αυτή τη δράση και στο τέλος δημιούργησαν ένα βιβλίο με ζωγραφιές από το βιβλίο που τους άρεσε περισσότερο από τη βαλίτσα και μαζί με ένα γλυκό γράμμα το έστειλαν στα παιδάκια του επόμενου σχολείου που θα παραλάβει τα “Βιβλία σε ρόδες”, ελπίζοντας να τα απολαύσουν κι αυτά!!

3 1

11  

 

3

 

COLLAGE

COLLAGE 1