Σχολική δράση στο “Πάρκο της Γειτονιάς”

Τη τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς η κυρία εκπλήρωσε την υπόσχεση της για πικνίκ στο παρκάκι κοντά στο νηπιαγωγείο μας. Έτσι, σε συνεργασία με το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο επισκεφτήκαμε το παρκάκι. Κάναμε το πικνίκ μας, αλλά παρατηρήσαμε πόσα σκουπίδια υπήρχαν στο πάρκο, κάτι που δε μας άρεσε καθόλου.

COLLAGE PICNIC

Έτσι, όλοι μαζί αποφασίσαμε να αναλάβουμε δράση και να το καθαρίσαμε. Με τη βοήθεια όλων των παιδιών το πάρκο σε λίγο ήταν πεντακάθαρο, έτοιμο να υποδεχτεί τους επισκέπτες του.

COLLAGE ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Αφού το καθαρίσαμε, στη συνέχεια αποφασίσαμε να το εξερευνήσουμε και να συλλέξουμε τους θησαυρούς του. Αρχίσαμε, λοιπόν, να συγκεντρώνουμε κουκουνάρια, ξυλάκια, πευκοβελόνες, πετραδάκια, φύλλα κι οτιδήποτε μας εντυπωσίαζε. Όταν τελείωσε η εξερεύνηση, χωριστήκαμε σε τρείς ομαδούλες και κάθε ομαδούλα αποφάσισε πώς θα αξιοποιούσε αυτούς τους θησαυρούς.

COLLAGE ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ

 COLLAGE ΟΜΑΔΙΚΗ

Η 1η ομαδούλα έφτιαξε ένα σπιτάκι, τον ήλιο και τον ουρανό. 

 ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ 17  

Η 2η ομαδούλα μια καρδιά και μέσα έκλεισε τη μαμά και

ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ 8

η 3η ομαδούλα έφτιαξε την πλατεία Άρεως με το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, τα γύρω δέντρα, τον Προφήτη Ηλία μια πεταλουδίτσα κι ένα σπίτι που βρίσκεται δίπλα στην πλατεία. Κάθε ομάδα παρουσίασε στις υπόλοιπες τη δημιουργία της.

ΣΕ ΟΜΑΔΕΣ 18

Στη συνέχεια, τα παιδιά έψαξαν μέσα στο πάρκο να βρουν διάφορα υλικά για να φτιάξουν ένα αυτοσχέδιο μουσικό όργανο. Τα παιδιά μας εντυπωσίασαν με τα ευρήματα τους, έτσι, όλοι μαζί φτιάξαμε την “Ορχήστρα του Πάρκου”, παίξαμε μουσική με τα όργανα που φτιάξαμε και τραγουδήσαμε. 

COLLAGE ΟΡΧΗΣΤΡΑ

Μετά τη συναυλία μας, μεταφερθήκαμε για λίγο νοερά στη θάλασσα, όπου όλοι θα πάμε σε λίγες μέρες και διαβάσαμε το παραμύθι της κ. Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη “Ο καρχαρίας που έκανε το μάγκα”.

Η βόλτα μας ολοκληρώθηκε με ελεύθερο παιχνίδι και χορό.

COLLAGE ΧΟΡΟΣ

Καλό καλοκαίρι σε όλα τα παιδάκια!!